49

Важно за пенсионерите: Ето как да получите COVID-добавката, ако сте ваксинирани в чужбина

Пенсионерите, които живеят в България, но са ваксинирани в чужбина, не са получили своите еднократни COVID-добавки от 75 лв. към пенсиите си. Този вакуум ще бъде преодолян през юли, като от Регионалната здравна инспекция в Пловдив излязоха с важни указания как тази група хора да стигне до допълнителната сума

Указанията се отнасят единствено за български пенсионери, които са ваксинирани срещу COVID-19 в чужбина и не са вписани в регистъра за имунизации срещу COVID-19/imunohis.bg, след като са получили: втора доза от ваксините Comirnaty, Vaxzevria или Moderna; първа доза от ваксината Janssen; бустерна доза ваксина срещу COVID-19 до 30 юни 2022 г. включително.

Песнионерите без добавки следва да предоставят лично или чрез законен представител на място в РЗИ-Пловдив, или да изпратят на ел. поща: [email protected], следната информация:
 - копие на документ за самоличност
 - копие на документ за поставени дози ваксини срещу COVID-19, съдържащ трите имена, дата на поставяне на ваксината/ваксините срещу COVID-19, търговското наименование на лекарствения продукт, пореден номер на поставената доза. Документът трябва да съдържа идентификационен номер, QR-код или подпис с печат на медицинския специалист, извършил ваксинацията.
 - данни за контакт: телефонен номер, електронен адрес за обратна връзка.


Документите да се предоставят на РЗИ-Пловдив най-късно до 15 юли  включително. След проверка за съответствие с данните от НОИ, пенсионерите ще получат добавката от 75 лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Докога ще бягате от проблемите в пенсионната система

Докога ще бягате от проблемите в пенсионната система

29.05.2022 | 11:36

Докога ще дискриминирате пенсионерите в България. Докога ще лъжете пенсионерите. Стига с вашите средни увеличения средни пенсии един среден пръст който си го забиете отзад. Мръсни гадове цъкайте сега минуси. Боклуци.

Отговори
6 0
Стига сте се подигравали с пенсионерите

Стига сте се подигравали с пенсионерите

29.05.2022 | 09:29

Лъжи добавки и не знам какви си Не глупости но реално повишение на доходите на пенсионерите няма и няма и да има. Харвард се продаде и ни закопа живи.. нацистите нямат място в България и Европа. Европейските санкции срещу европейците унищожават България. Докога на помощи кога реално ще бъдат повишени всички пенсии.

Отговори
4 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?