Следвайте ни

Важно! Магазините на Главната улица в Пловдив могат да работят

viber icon

Магазините на Главната улица в Пловдив могат да работят като спазват всички наложени допълнителни изисквания заради епидемията от коронавирус. Това обяви областният управител Дани Каназирева в отговор на множеството сигнали и въпроси от собственици на търговски обекти в центъра. 

За тях няма поставена забрана и те попадат извън обхвата на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, напомни Каназирева. 

„Магазините могат да работят при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания, задължителния пропускателен режим и дистанцията между хората, според площта на търговския обект“, уточни Каназирева. 

Не могат да работят само магазините в център „Хали“ на Малката главна,  с изключение на тези, които са отделен вход, съобщи още тя.

Уведомлението на областния управител е съгласувано с директора на ОД на МВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и с директора на РЗИ Пловдив д-р Ваня Манчева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (21)

ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ

ОТ КРИЗИСНИЯ ЩАБ

28.03.2020 | 13:27

НЕ! НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ.В ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ СМЕ.НЕ СЛУШАЙТЕ НЕАДЕКВАТНАТА КАНАЗИРЕВА.

Отговори
5 0
психолог

психолог

27.03.2020 | 17:00

Е как г-жо Каназирева пловдивчани да си стоим в къщите, а не да се разхождаме по главната, като искате да отваряте магазините на главната.Първите нарушителки ще бъдат жените, а те ще помъкнат с тях мъжете и децата.Елементарна психология.И спрете да се месите в работата на кмета.Кмет е той , а не вие, ако и да му помогнахте с не особено коректни действия да стане такъв.

Отговори
11 0
твой колега

твой колега

27.03.2020 | 16:49

Дани, успокой се.Мисли с главата си, а не с емоциите си, защото твоята превъзбуденост се пренася на много хора,което не е добре за града.Бъди областен управител, а не неуравновесена жена.

Отговори
12 1
Продавачка

Продавачка

27.03.2020 | 15:06

И кой луд ще им пазарува в магазините?

Отговори
14 0
пловдивчанин кореняк

пловдивчанин кореняк

27.03.2020 | 14:53

Какво става сега?Пловдив двама кмета ли има?!? Вземете взаимно се изяснете,защото ставате така смешни пред хората и компроментирате властта.

Отговори
13 0
Юрист

Юрист

27.03.2020 | 14:39

Уважаема г-жо Каназирева, вие правите юридически прецедент с такава заповед. Всъщност нямате правомощия да я издавате, защото е работа и задължение на кмета. Вие сте областен управител. И се чудя защо г-н Димитров не реагира при тази неправомерна намеса в правомощията му. Вярно, че взаимно си помагахте по изборите, но все още законите не са отменени, ЗМСМА си действа. Вие сте д-р по право, охладете малко страстите и действайте професионално. Може много да ви се иска да сте кмет, но реалността е друга. С тази намеса в чужди правомощия компрометирате управлението като цяло. Навремето Тотев и Славчо Атанасов, колкото и да се конфронтираха, никога не смесиха двете власти, познаваха добре закона! Направете го и вие, защото сега не става ясно кой управлява града, вие или г-н Димитров.

Отговори
16 0
Сбогом, Дани

Сбогом, Дани

27.03.2020 | 13:47

Сбогом, Дани! Сама си отсече главата. Сляпата арогантност и безумната алчност до това водят. До понеделник Бойко ще ти разпише документите. Кратка ти беше славата.

Отговори
16 1
Абсурд

Абсурд

27.03.2020 | 13:44

Това е фалшива новина. Няма как да е вярно, подобно решение в извънредно положение не е възможно да се вземе. Няма кой да си сложи главата на дръвника и да им позволи да работят.

Отговори
12 0
Продавачка

Продавачка

27.03.2020 | 13:41

Борба за слава и величие... Ама като ти е празна главата, става срам и падение. Чудовищна неподготвеност и елементарност. Не е за вярване. Глобяват хората по градинките, но магазините по Главната ще работят. А малкият бизнес, който не е по главната, той да мре ли, г-жо областен? Ние не сме ли хора, нямаме ли права? Но явно мутрите по Главната са ви по- скъпи и близки.

Отговори
14 0
Майна

Майна

27.03.2020 | 13:34

Тая кукувица е готова да разболее цял Пловдив, само да може да се прави на началник и да раздава глупави заповеди. Къде е Зики Маус, който я направи областен и така съвсем я изтърва. За пет минути медийна слава, тя е готова на всичко, напълно безконтролна е. Хора, стойте далеч от Главната, там ще стане смъртоносно, след като магазините ще работят. Пълна лудост!

Отговори
13 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?