3906

Важно е да рециклираме: Чанти от парапланери очароват дамите

Парченца от стари парапланери оживяват в уникални дамски чанти. В тях всеки елемент е ретро: от рециклираните материали, от които са сътворени до парченца от парашути, крила от резервни парашути, въженца и всякакви други странни елементи по тях. Кокетните аксесоари са дело на младата художничка Светлана Стефанова. 

„Преди време работих в магазин за парапланери във Франция. И понеже хората често идваха при нас и връщаха старите си парашути, за да ги рециклираме – ме споходи идеята да използвам това, което е останало от тях. Като продукт за повторна употреба. Така майсторя и до днес моите причудливи чанти. Имам още плетени фотьойли, масички от дърво, пантофи и дори … костюми за моето любимо куче“, разказва Светлана. Тя е от Ямбол, където се учи да рисува в паралелка със засилено изучаване на изобразително изкуство.

„Изкуството винаги е било част от моя живот. Освен върху платното, обичам да правя татуировки. Работя като тату артист“, разказа пред „Марица“ Светлана, която подреди първата си изложба под тепетата. Нейни картини могат да се видят в културен център „Елизиум“. Планетата ни е затрупана с боклуци, но нека ние, хората да направим нещо полезно. Примерно да превърнем отпадъците в изкуство, призова младата авторка, докато ни показва сътворена от нея дървена масичка. „В средата й съм изрязала малък кръг, наплетен с въжета“, обяснява Светлана. И допълва: „Обичам Пловдив, харесвам неговото ретро излъчване, така че няма по-подходящ град за първата ми изложба“. 

 Тя се нарича „Цветовете на живота", а с нея културен център „Елизиум“ постави началото на своята предпразнична благотворителна каузa. „Решихме през декември нашето чудо отново да бъде изобразителното изкуство. Идеята ни е да го подкрепим с част от събраните средства от изложби, като организираме свободни уроци по рисуване и уъркшопи за таланти в нашия център“, допълват от екипа на „Елизиум“. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?