Следвайте ни

Важно! Ако детето ви тръгва на градина, носете задължително медицинска бележка

viber icon

Децата, които са отсъствали повече от 10 календарни дни от детската градина, трябва да представят медицинска бележка при връщането си в забавачката. Досега, в условията на ковид-кризата, родителите бяха облекчени и не беше нужно да водят детето си на преглед при личния лекар. Такава бележка не беше нужна дори при отварянето на забавачките в края на месец май, след принудителното им двумесечно затваряне. Аргументът тогава бе да няма струпване на малчугани и родители пред лекарските кабинети.

Министерство на здравеопазването обаче издаде завчера указания, според които вече се прилагат всички здравни изисквания, които важаха и преди създалата се епидемична обстановка в страната. Съгласно Наредба № 3 от 05.02.2007 медицинската бележка е задължителна при отсъствие от 10 календарни дни, напомнят от пловдивските детски градини. 

Все още не е ясно дали на старта на учебната година ще се изискват всички изследвания за децата, както и досега. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?