Следвайте ни

Важна рокада на Летище Пловдив, назначават нов директор

viber icon

Нов директор ще има скоро на Летище Пловдив. Двама от кандидатите – Лъчезар Миленчев и Пламен Спасов, са събрали най-много точки и са класирани след третия тур за представители на държавата. Кой от двамата ще ръководи аеропорта за сега не е ясно. До момента не е избран независим член, който има определящ глас. За позицията тепърва предстои нов конкурс. 

Информацията е от Министерството на транспорта, което през октомври миналата година обяви конкурс за избор на органи за управление на всички 21 публични предприятия в системата на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От ведомството уточняват, че на този етап все още не са утвърдени всички състави под неговата шапка. Очаква се да бъде преизбран единственият одобрен кандидат за поста генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ – пловдивчанинът Красимир Папукчийски. 

Допуснатите кандидати да управляват Летище Пловдив минаха през три сита – по документи, писмен изпит и интервю, на което трябваше да изложат визията си за развитие на летището в условия на концесия. 

Както „Марица“ писа, в битката за високия пост участваха шестима  - сегашният шеф Спас Шуманов, бившият шеф Дойчин Ангелов /2009-2013 г./, Силвия Хубенова – настоящ член на борда на директорите, Лъчезар Миленчев – бивш шеф на отдела за безопасност на полети на летище Пловдив, а преди това ръководител на отдел „Терминали“ на летище София, Пламен Спасов - екс кмет на община Родопи и управител във „Фонд за развитие на летище Пловдив-южната врата на България“ и Красимир Иванов – с частен туристическа бизнес в София.  

Последният участва и в надпреварата за независим член заедно с Цветанка Сотирова - бивш главен счетоводител на летището и Слави Кашеров – бивш член на борда на директорите на „Овергаз“ и на други свързани фирми със Сашо Дончев.

Спас Шуманов все още няма официална информация за освобождаването си от поста. Той е дългогодишен служител на Летище Пловдив. Преди да стане директор през 2018 г., от 2009 г. с малки прекъсвания е бил част от борда на директорите. Преди това е работел в частния сектор – имал е две фирми за счетоводна, правна и друга консултация и вероятно ще се върне към стария си бизнес. Той има право да обжалва решението от конкурса по съдебен път. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

торнадо

торнадо

04.02.2021 | 16:19

интересно е как никой до сега не успява да развие нищо по това международно летище, превърнато в селска писта на дневен режим и как се търкалят едни милиони през него и как едни добри хора опитват да го приватизират през кухи и вече фалирали кандидат концесионери и как едни други структури от националната сигурност си правят трайчо и как нещата там ще се оправят около април - май.....интересно наистина

Отговори
3 3
Larry Fox

Larry Fox

04.02.2021 | 14:19

Ние предлагаме всички видове заеми при ниска лихва от 3%. Можете да вземете назаем за всеки срок от 1 до 25 години и да вземете назаем от 2 000 до 50 000 000,00 £ за всякакви цели. Можете да кандидатствате чрез whatsapp: +14092051142 или имейл: [email protected]

Отговори
0 9
Енчо Дянков

Енчо Дянков

04.02.2021 | 11:33

Далавера,за 5 години напред пак наш човек.

Отговори
6 4
за Независим член

за Независим член

04.02.2021 | 11:32

Пачо Гърневски.Щото ги разбира авиоработите и е бил Авиодиректор на летище Пловдив и мрази комунисти :)

Отговори
6 3
Енчо Дянков

Енчо Дянков

04.02.2021 | 11:32

И все пак всички тези новоназначения оставят в нас привкус на отдавна подготвена далавера за 4-5 години напред да си сложим наши хора защото след някой и др.месец ще сме зад борда.

Отговори
6 5
Концесия

Концесия

04.02.2021 | 11:06

Да ,ама НЕ.И рушвет не дават.Така ,че ще го ползваме за партийни назначения на послушковци !

Отговори
4 4
Смешно

Смешно

04.02.2021 | 10:41

Повече директори излитат от това летище отколкото самолети!

Отговори
15 5
Нали?

Нали?

04.02.2021 | 10:49

Явно въпреки малкото излитащи самолети, има голямо лапане?

Отговори
10 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?