Следвайте ни

Важна новина за родителите на малчугани в детската градина

viber icon

Малчуганите, които от понеделник тръгват на детска градина, трябва да представят декларация за информирано съгласие. Бланката съдържа уверение, че родителите са запознати с противоепидемичните мерки в забавачката, но също така и че те не могат да дадат гаранции за неразпространение на заразни заболявания, включително и COVID-19. Майките и татковците декларират, че приемат да спазват общите правила, въведени в детските заведения и че при необходимост от консултация с персонала, тя ще бъде осъществена по възможност на открито и при спазване на дистанция и използване на лични предпазни средства. Родителите подписват също и че не им е известно детето да има признаци на заболяване и не е било контактно със заразно болни в последните 14 дни. 

Бланката е стандартна и ще се раздава при приемането на децата на 4 януари. Има опция тя да се разпечата от сайтовете или фейсбук групите на детските заведения и да се занесе попълнена. 

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, детските градини и яслите ще бъдат отворени в понеделник. Община Пловдив използва времето на дистанционното обучение, за да извърши дезинфекция на помещенията на всички 52 детски градини с модерна нанотехнология. Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Тя въздейства и срещу COVID-19. Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

глу

глу

02.01.2021 | 15:30

и каква работа ще вършат тези бумащини?????

Отговори
2 0
Аман

Аман

02.01.2021 | 11:53

Още ли има "умници" вярващи в чипове, пръскащи самолети, 5 G, Бил Гейтс- злодей.... О, свещена простота!

Отговори
0 0
Бил Гейтс

Бил Гейтс

02.01.2021 | 10:42

Сега само декларации,скоро чипиране и паспорти. Отговорността си я носите вие. Няма хък-мък. Искахте ваксини,на ви ваксини. Моят джоб ще се напълни,вашият ще се изпразни. Стойте и блейте овце. Вирусчето ви го пуснах само на ПСР тестовете. Реално си имаме грип.......

Отговори
0 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?