Важна ли е венчавката?

Филип Косев, студент, 22 г.

Няма смисъл от измислени ритуали, обещания, щуротии. На всичкото отгоре купища разходи. И за какво? По-добре си живей на спокойствие, без обвързване, така хората са си по-мили и не дават излишно пари на попове, на адвокати, на различни институции.

Марияна Костова, служител, 30 г.

Не сме венчани, защото изповядваме различни религии. Аз не съм православна, затова не съм влизала в източен християнски храм. Можехме да се споразумеем със съпруга ми, но предпочетохме да не си налагаме един на друг смяна на вярата.

анонимен:

Тайнство е, велико тайнство е. Не може лекомислено да се пристъпва в храма. За да се стигне до венчавка, младите трябва да се обичат, да си вярват, да се врекат във вярност. Сега младите ходят заради ритуала, заради модата, а не бива.

Стоянка Петкова, студент, 19 г.

Вярвам в постулатите на църквата, макар че понякога те не са съобразени със съвременния живот. Например имаме само два почивни дни, в тях трябва да свършим всичко. Но пък не бих се венчала в събота, когато ходим на гробища, за да почитаме мъртвите.

Никола Караджов, работник, 25 г.

Брат ми се венча в църква. Беше невероятно красива, пищна, тържествена церемонията. Хубава традиция е, поставя твърди основи на бъдещото семейство. Когато тръгна да се женя, задължително ще направим църковен брак. Убеден съм, че е за добро.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Енорийка Попска

Енорийка Попска

24.10.2009 | 14:15

дОКАТО ОНЯ МИЩЕЛОВЕЦ ДЯДО ТИ мАКСИМЧО ОЩЕ КРЕТА НА ВЪРХА НА ТАЯ ТЪРГОВСКА КАМБАНАРИЙКА, И СЛЕД НОГО гАЛАНТИОНЧО ДЪРТОФЕЛСКИ, И СЛЕД ТЯХ ОНЯ ИЗОФРЕНИК нИКИТО ОТ ПЛОВДИВ РАЗНАСЯТ СМРАДЛИВАТА СИ СЪЩНОСТ ПО ТАКА НАРЕМЕНИТЕ НИ ХРАМОВЕ ТАКА ЩЕ Е -ПО КОМУНИИТИЧЕСКИ.вЪРШАТА И ПИШАТ САМО ГЛУПОСТИ.е, кой ще ходи селд вас и ще ви боготвори.

Отговори
0 0
Васко да Гама от село Рупчъ

Васко да Гама от село Рупчъ

24.10.2009 | 14:12

Нама никакъв смисъл от тая измислена църковна венчавка.Е,какво ние като не сме венчани в църква,та какво сме изгубили?Нищичко!Авече цели 30 години се обичаме и си живеем много сплотено и се разбираче чудесно.А пък разните фръцлюфци дето хвърлят сума ти грешни пари за тая венчавка на тъпите вмирисани педафилски попове,се развежда още на следващата години.Егати комунистическата смрад!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?