Следвайте ни

Важна информация за данъците върху недвижими имоти

viber icon

На 30 юни изтича срокът за плащане на първа вноска за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2021 г., напомнят от Дирекция “Местни данъци и такси”. Съгласно ЗМДТ втората вноска трябва да се внесе до 01.11.2021 г. Невнесените в срок данъци и такси се събират заедно със съответните лихви за просрочие.

Задълженията могат да се платят по няколко начина: в брой и чрез ПОС терминалните устройства на касите на дирекция „Местни данъци и такси” в шестте районни кметства, безкасово по банковата сметка на Община Пловдив в ТБ „ИНВЕСТБАНК”АД, по интернет, чрез системата виртуален ПОС, на касите на Изипей /Easypay/ и по интернет, чрез системата Ипей /ePay, на касите в пощенските станции на „Български пощи” ЕАД, както и по интернет, чрез портала за електронни услуги на Националната агенция за приходите, достъпни с ПИК код, издаден от НАП.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?