49

Важен политик от Австрия каца на Летище Пловдив

Председателят на Горната камара - Националният съвет на Парламента в Австрия, ще кацне утре сутринта на Летище Пловдив, научи „Марица“. Волфганг Соботка ще бъде на еднодневно официално посещение в България на 10 октомври. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков. 

Засега брифинг с медии не се предвижда на аеропорта край Крумово. Делегацията ще се отправи директно към Свиленград. По програма в 11.20 часа двамата да посетят участък от сухоземната държавна граница, където ще разгледат инженерно възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение. Те ще бъдат запознати с дейността на „Гранична полиция“, както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България, съгласно изискванията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство.

След това Росен Желязков и Волфганг Соботка ще посетят ГКПП „Капитан Андреево“. Там ще наблюдават в реално време обработването на документите и извършването на граничния контрол на преминаващите превозни средства и лица. Председателите на законодателните институции на България и Австрия ще бъдат информирани и за дейността на съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция. 

Следобед на официална церемония в 15.45 часа председателят на австрийския парламент ще положи венец пред Паметника на незнайния воин в София. Веднага след това в зала „Изток“ на Народното събрание, ще започне срещата на председателя на Народното събрание Росен Желязков и представители на различните парламентарни групи в 49-ото Народно събрание с председателя на Националния съвет на Република Австрия. След нея председателите на парламентите на България и Австрия ще дадат съвместно изявление пред медиите.

В програмата на официалното посещение на председателя на Националното събрание на Австрия Волфганг Соботка са предвидени и срещи с президента на България Румен Радев, с министър-председателя Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ихууууууууу

ихууууууууу

09.10.2023 | 11:37

и като почне едно метене на плаца, боядисване на бордюри, събиране на боклука..... като едно време..

Отговори
2 1
Шенгенски страсти

Шенгенски страсти

09.10.2023 | 11:21

Нашия палячо щял да води австиеца на границата. Сега там да ги хванат имигрантите и да ги мандъсат и двамата

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?