Следвайте ни

Вадят къщи на "Жилфонд" за продан

Общината планира 6 млн. приходи от търговия с имоти

viber icon

Общината пуска на търг с явно наддаване стари къщи, които се стопанисват от "Жилфонд".  От администрацията обясняват, че те са стари и трудно се поддържат, а в същото време градският бюджет има нужда от свежи пари.  На следващата сесия, насрочена за 30 май, ще се разглежда предложението на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски за продажба чрез търг на едноетажна къща  на ул. "Гео Милев" 24 в район "Централен".  Тя е с площ 54,40 кв. метра, но се продава и част от дворното място.  Предложената начална цена на имота е 42 600 лева без ДДС. Къщата вече е била обявена, но за нея нямаше кандидати, твърди зам.-кметът.  Той уточнява, че в жилището няма общински наематели.  

 

За 97 000 лева се продава пак на търг имот на ул. "Мадара" 10 (до Аджисан махала). Толкова  ще е стартовата цена за тристайното жилище и една втора от дворното място.  Сградата е на един етаж.  

 

За втори път администрацията иска съветниците да разрешат Антовата къща на ул. "Княз Церетелев" в Стария град да бъде обявена на търг, но под наем за пет години. Къщата е паметник на културата и на последната сесия предложението на зам.-кмета Кацарски не успя да събере необходимия брой гласове. Имотът е поискан от "Свободна зона" АД, в което Община Пловдив има 85 процента участие. 

 

В бюджета за тази година Община Пловдив е планирала да получи минимум 6 млн. лева от сделки с имоти, включително от продажба на търг.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?