46

В "Западен" отбелязаха Международния ден на възрастните хора

Дни след 1 октомври, от пенсионерски клуб „Отдих“ отбелязаха Деня на възрастните хора. Специални гости на тържеството бяха кметът на район „Западен“ Димитър Колев и заместникът му Димитър Караилиев.

„Благодаря ви за това, че имам възможността да споделя отново този красив празник с вас. Бих искал да изразя моята признателност, уважение и обич към вас. Желая ви здраве, сили, и спокойни дни, бъдете до младите, подкрепяйте ги и им помагайте с мъдростта и безценния житейски опит, който имате“, обърна се към тях Димитър Колев, който беше приветстван от председателя на клуба д-р Лилия Учкунова. 

По традиция Международният ден на възрастните хора се отбелязва на 1 октомври, като е утвърден като такъв от ООН през 1990 година. Събитието се отбелязва с дейности за повишаване на емпатията, обществената информираност и чувствителност относно проблемите, с които възрастните хора се сблъскват като проблемите, свързани със стареенето, малтретирането на възрастни хора и други. Това е и ден, в който се отбелязват приносите, които възрастните хора имат към обществото. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?