71

В "Тракия": Извиха се опашки за изборни книжа и дезинфектанти ВИДЕО СНИМКИ

Опашки се извиват пред  кметството в район "Тракия“ в днешната събота. Членовете на секционните избирателни комисии се редят, за да  вземат книжата за изборите "2 в 1" за парламент и президент, които ще се проведат на 14 ноември.

Всеки от тях си тръгва с по два чувала – на секционните комисии по списък и срещу подпис се раздават  бюлетините, протоколи, избирателни списъци, дезинфектанти, маски, химикали, ръкавици. От кметството изборните материали и участниците в изборите ще потеглят с три автобуса към секциите придружени от полицейски патрули.

Служител от администрацията им обяснява по какъв начин  ще се превозват и ще се съхраняват  книжата, след като приключи вотът. И зорко ги следи, докато се отправят към автобусите.

"Този път се очаква да е малко по- трудно, защото гласуваме за президент и парламент. Очаква се да има и балотаж. Хората трябва да четат внимателно преди да натиснат копчетата, защото не всички умеят да боравят добре с новите технологии", каза 19-годишният Илиян, който за трети път е на избори тази година. Той се отправи към СУ "Черноризец Храбър" заедно с останалите членове от секция 15 да подреждат стаята.


Въпреки контролното броене на разписките те очакват да приключат изборния ден до 22:30, а от палатата в Панаира да си тръгнат около 2 часа през нощта. Според Васил Димитров броенето на практика обезсмисля улеснението на гласуването с машини. "Нали всички данни се извличат от компютъра. То и преди брояхме, когато бяха бюлетини", добави Димитров.

Участниците във вота на 15 ноември са категорични, че манипулации в машинното гласуване не са възможни.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?