49

В СУ „Димитър Матевски“ разгадаха тайния език на корморана

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) изнесе открит урок пред третокласниците от клуб „Изследователи“ при СУ „Димитър Матевски“, район „Тракия“, гр. Пловдив с ръководител г-жа Богдана  Андонова. Темата, по която децата получиха нови знания беше „Влажните зони – защо е важно да ги опазваме и възстановяваме“.

Обучението се проведе през месеца на влажните зони, в който ежегодно отбелязваме годишнината от Конвенцията за влажните зони (Рамсарската конвенция). То включваше любопитна презентация, представяща влажни зони от Международно значение (Рамсарски места) в страната ни, важността от устойчивото им и разумно ползване и управление, както и представяне на защитени водолюбиви животни и особеностите на видовете им.

Членовете на клуба споделиха досегашните си впечатления и знания за влажните зони и наблюдения на птици и планираха следващите си организирани тематични посещения. Откритият урок завърши със състезание по отбори за най-бързо отгатване на послание, написано на „корморански“ – таен език на типичния за река Марица застрашен вид „малък корморан“, зимуващ в границите на град Пловдив. Победителите и участниците в състезанието се забавляваха много и получиха награди.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?