Следвайте ни

В Столипиново бомбата с панелките цъка от години

viber icon

Свързани новини

Проверка на "Марица" показа, че от пловдивските панелки най-зле са блоковете в "Столипиново" и това е резултат от лошата им експлоатация. Някои от сградите на улиците "Сокол" и "Батак" вече са в графа "неспасяеми". Живущите тук от години използват каквото могат от общите части и входовете за ремонтите на своите жилища, разказват хора от квартала.

Местните обаче нямат никаква представа, че земята под жилищата не е тяхна, но те имат определени права над нея. Още по-малко пък знаят, че панелките имат краен срок на експлоатация, който наближава застрашително. Ангел живее на улица "Сокол" 20. В двустайния апартамент на 6 етаж освен мъжа, съпругата му и 4-те им малки деца живее и големият син заедно със снахата и първото внуче на фамилията.

Пред "Марица" Асен казва, че никой в махалата няма пари нито да ремонтира блока, нито да строи друга сграда на негово място. "Кметът и депутати да мислят какво ще правят",- лаконичен е мъжът от ромски произход.

В почти всеки блок покривът тече, а между панелите зеят пукнатини, а свързващите конструкции са компрометирани. Архитекти и строители са категорични, че десетилетията, в които местните жители не са полагали никакви грижи за общата си собственост, са скъсили драстично живота на сградите. 

Свързани новини

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Реалиста

Реалиста

22.08.2020 | 07:09

В предишни статии писахте,че половината цигани от Столипиново са на почивка вСлънчев бряг в 5 звездните хотели и спасявали туристическия сезон....изводите си ги правете сами.....

Отговори
10 0
??????z

??????z

23.08.2020 | 15:37

Ayde stiga ste govorili naistina tezi hora imat nujda ot pomagane neste v tyahno myasto ta da vidite kak sa jiveye.

Отговори
0 1
Ayvaz

Ayvaz

23.08.2020 | 18:20

Ти откъде си сигорен че са цигани . Дане би да имаш роднински връзски със тези хора от столипиново.??.

Отговори
0 1
Петьо Черния

Петьо Черния

21.08.2020 | 23:14

И те са на тегло. Мизеруват, гладуват, всеки ги отхвърля.Ние само си пишем тук в коментарите, и няма никакъв напредък. Обсъждаме ги, а всъщност трябва да вникнем по задълбочено в нещата. Хайде направи предложение как да се оправят нещата, които са потънали на дъното с години.

Отговори
1 7
БПФ

БПФ

25.08.2020 | 19:02

Веднага ти давам предложения: да започнат да учат, да започнат да работят, да започнат да живеят според възможностите си и да спрат да се размножават като хлебарки. Да пазят чистота и хигиена, да не лъжат, да не крадат. Да живеят като хора, не като скотове. Какво мизеруват и гладуват, бе - пият и плюскат като за последно !!! Докога все нормалните хора ще са им длъжни? Колко милиарда от нашия джоб се харчат за тях всяка година - директно и индиректно?

Отговори
0 0
БПФ

БПФ

21.08.2020 | 14:22

Гнусниците съсипаха дадените им наготово жилища и с цялата си наглост искат нови.

Отговори
26 0
Рете

Рете

21.08.2020 | 13:46

Тези заслужават бомба

Отговори
25 0
Смъртта

Смъртта

21.08.2020 | 11:38

Артисти меди няма какво друго да пищете

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?