В София умуват за паркинга под фонтаните

Министерството на културата ще бъде арбитър в спора между градската власт и протестиращите срещу изграждането на подземен паркинг под Пеещите фонтани. Зам.-министърът на културата Велислава Кръстева привиква днес от 15 часа главния архитект на Пловдив, кмета и ресорния зам.-кмет. На срещата са поканени и неправителствени организации.


Изграждането на подводния паркинг, предизвикал много спорове в града, ще защитават кметът Иван Тотев, главният архитект Румен Русев и авторът на проекта за реконструкцията на Цар Симеоновата градина арх. Петко Прокопиев.

От другата страна на барикадата са арх. Антоанета Топалова от пловдивското дружество на САБ, Георги Стойчев от Зелени Балкани, Владимир Маринов, председател на пловдивския клуб към Съюза на ландшафтните архитекти, и Георги Сербезов, шеф на сдружение “Граждански контрол - защита на животните”. Те са убедени, че градината, обявена за паметник на парковото изкуство, може да бъде реконструирана, без да се строи паркинг.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
E R

E R

31.10.2013 | 12:30

До G S ! \nТози безумен паркинг няма по никакъв начин да реши проблема с паркирането на живущите в квартала! Смайвате с наивните си очаквания. Работя наблизо и сега синята зона предлага много и целодневно свободни места за паркиране! Подводния паркинг да не мислите че ще е без пари!!!! Така че ще се предпочитат наземните места за паркиране пред подземните. Да не говорим и за закоността на паркинга.!!!

Отговори
0 0
G S

G S

31.10.2013 | 12:01

Дано най-после имат малко разум и разберат че е необходим паркинга! Омръзна ми по един час да въртя около дома ми заради хиляди нагло паркирали и даже със скоби запечатани, защото сме синя зона а самите ние няма къде да спрем! Очакваме най-после да започне изграждането и да ме щастливи въпреки всички опити за манипулации!

Отговори
0 0
доволен

доволен

31.10.2013 | 11:03

Тя,глупостта,е заразна болест!На всичкото отгоре-неизлечима!

Отговори
0 0
HM

HM

31.10.2013 | 07:41

DANO IMA MALKO RAZYM NIAKDADE I SE SPRE TOVA BEZYMIE KOETO NIE PLOVDIVCHANI TRIABVA DA PLASTAME...........................................

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?