Следвайте ни

В помощ на болно дете: Откупиха за 360 лв. мартеници на момиче, преборило левкемия

Даниела от Смолян изработи украшенията за благотворителната кампания „Заедно в живота“, която помага на онкоболни деца

viber icon

Момиче, което е преборило на два пъти левкемията, изработи мартеници в помощ на деца, които в момента се борят с рака. Червено-белите украшения с послание за здраве се разпродадоха светкавично и добавиха 360 лева към събраните до момента средства в кампанията на терапевтичното куче Мон и неговата собственичка Велислава Костадинова – „Заедно в живота“.

Всяка година благотворителната акция подпомага дете, което се бори с онко заболяване. А Мон и нейното потомство са сред най-редовните посетители в болницата, за да подкрепят хлапетата в битката им.

Именно там 16-годишната Даниела Йорданова от Смолян срещнала за първи път четириногите терапевти. Лекувала се е два пъти в детската онко клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  Първия път останала в отделението близо година и половина, а втория – цели две години, преживявайки и двата пъти химиотерапия и лъчетерапия.

След като минало през тези изпитания, всяка година семейството подготвя за Коледа малки подаръчета и лакомства за децата, които са в тежък момент и лежат в отделението. Този път заради пандемията не успяло. Даниела обаче решила да помогне, като се включи в кампанията „Заедно в живота“. Създала свои модели на мартеници и ги изпратила, а благородният й жест веднага предизвикал отклик и още на следващия ден се оказало, че са разпродадени до една.

Това е още една победа на Даниела в нейната битка с коварното заболяване. Тя се разболяла на 9 г. и известно време лекарите не можели да поставят диагнозата. След като я пратили в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, се установило, че страда от левкемия. След първия път мислехме, че е излекувана, но след 2 години болестта се завърна, разказва майката на Даниела. От 3 г. момичето е в ремисия и в момента се чувства добре.

Тази година е в 10. клас и смело мечтае за пътя си след  гимназията. Иска да завърши медицина и да работи именно в детската онкоклиника.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?