2374
Следвайте ни

В пловдивски рейс: Каква маска, ма? Ти си пълно ку-ку!

В автобусите от градския транспорт не се следи за спазване на мерките срещу COVID-19

viber icon

В рейсовете от градския транспорт в Пловдив няма коронавирус. Или поне такъв извод може да си направи всеки, ако види на какво ниво е спазването на противоепидемичните мерки. Всеки втори се качва и се вози без предпазна маска, като в същото време подсмърча и кашля. Лошите погледи на пътниците, изпълняващи заповедите на здравния министър, втренчили поглед към него, явно не го смущават. И така в рейса всеки е свободен да реши дали да сложи или да не сложи маска. Това е и поводът за все по-честите кавги. Хората се карат помежду си, словесната битка преминава в още по-странни измерения, като стига до битка между вярващи и невярващи в съществуването на вируса. 

В същото време обаче проверки за спазване на мерките няма. Или ако има, те са от дъжд на вятър. Един пример от тази сутрин е показатаен за ситуацията е рейсовете. Младеж на около 25 години се качва в рейс по линия 66. Тъй като е без маска, кондукторката съвсем учтиво го подсеща да си я сложи. При което той избухва и крещи: "Каква маска, ма? Ти си пълно ку-ку! Ходи се прегледай!". Жената с билетчетата се стъписа и си седна на мястото. Не посмя да отговори, защото не знае какво ще последва. Точно този момент бе подходящ за проверка за спазване на мерките. Но уви, младежът си слезе на своята спирка и си продължи по пътя. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Ракодов

Ракодов

29.11.2021 | 10:45

Абсолютно прави сте всеки ден съм с градският транспорт и понякога стават големи карамболи,но като няма контрол и всеки си прави каквото иска ,нека 10-тина дни да има масови проверки и глоби - ама наистина глоби, да видим дали ще има такова своеволие от страна на пътниците,абсолютна анархия,като няма кой да направи забележка,казвам един път на кондуктора да направи забележка на пътник без маска все пак това е неговото работно място аз какъв съм ,той ми казва не ме интересува за такива интубацията им е малко......

Отговори
8 5
1984

1984

29.11.2021 | 10:07

Да не би да е престъпление, вече, човек да е болен?! ....и престъпниците ги трепят в болниците.

Отговори
2 8
Нормално

Нормално

29.11.2021 | 08:49

отношение между хората,останали в клоаката. Защо постоянно публикувате подобни ситуации, нищо няма да се промени,тука е така!

Отговори
8 1
Кондуктор

Кондуктор

29.11.2021 | 08:48

Щото на 66 са само мингяни, какъв младеж..

Отговори
12 0
Филибелия

Филибелия

29.11.2021 | 11:42

Още едно доказателство,че човекоподобните немогат да бъдат превъзпитани!

Отговори
7 1
Йоан

Йоан

29.11.2021 | 08:42

Ами в такъв случай, тя трябва да може да сигнализира полиция,която да се качи на следващата спирка и да го глоби, щом тя не може да направи нищо….

Отговори
22 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?