Следвайте ни

В Пловдив тръгна акция „От хората на първа линия за хората на първа линия“

viber icon

Героите, които се борят на първа линия с коронавируса, вече си помагат взаимно. Това показва решението на Синдикалната федерация на служителите на МВР, които са решили да подпомогнат с лични предпазни средства медиците от общинската МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив.

В понеделник в 11 ч. представители на СФСМВР ще направят дарение на бившата Първа градска болница. Те ще предоставят на персонала на здравното заведение 50 маски за многократна употреба, 600 чифта ръкавици, 20 защитни костюма и 10 предпазни шлема.

„От хората на първа линия за хората на първа линия“ са нарекли акцията полицаите с надеждата тя да се разпространи в още сфери на битката със заразата, където е нужно подпомагане.

Както е известно, МБАЛ „Св. Мина“ беше определена за една от болниците, които при разрастване на едидемията в Пловдив, ще приемат и лекуват пациенти с Covid-19.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?