3906

В Пловдив: Редят изложба-базар на фермерски продукти в парк "Моливчета"

Двудневна изложба-базар на местни млечни и фермерски продукти ще се проведе в Пловдив. На 17 и 18 май 2024 г. парк "Моливчета" до Пешеходния мост - север, ще събере производители на традиционни български храни. Проявата се организира от Български фермерски съюз и е част от националната кампания за популяризиране на произведени в България продукти.

Целта е подпомагане на земеделските стопани чрез пряка реализация на произведените от тях храни сред българските потребители. Участие могат да вземат регистрирани земеделски производители, както и малки и средни предприятия, занимаващи се с преработка. Изложенията се осъществяват с подкрепата на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

Участниците ще имат възможност да обменят опит и познания, да осъществят контакти един с друг и да засилят сътрудничеството помежду си. Чрез тези изложения от Български фермерски съюз се надяват да се увеличи интересът към земеделските дейности на по-широк кръг от хора, както и да се привлече младото население към тях.

Снимка от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?