Следвайте ни

В пандемия и изолация: Отпушваме напрежението с порно, фейсбук и онлайн продажби

viber icon

Изолацията в резултат на COVID-19 си казва тежката дума. Освен, че създаде поле за изява на психолозите, пандемията предизвика пренастройка, която не стана толкова бързо, но пък се получи. 

Съвсем нормално е когато сме затворени вкъщи, мобилният телефон и лаптопът да се превърнат в прозорец към света.  По интересно е, обаче, как се употребява времето в  интернет, какви неща ни вълнуват, какви сайтове посещаваме и какво правим там в свободното си време. 

Според статистиката на Similarweb, която следи изкъсо в кои сайтове се ровим, българите отпушват натрупаното напрежение чрез социалните мрежи, сайтовете за онлайн продажби, за залози, както и със сайтове с порно съдържание - Facebook, Instagram, Youtube, OLX, Bazar, Winbet и т.н. 

Регионалният разрез сочи, че нещата в Пловдив и региона не са по-различни. В топ 5 за свободното време и изолацията на пловдивчани са социални мрежи, видеоплатформи, торент сайтове за филми, онлайн продажби и порно. 

От април до октомври жителите на града под тепетата са посещавали най-много Facebook, Instagram, Abv, OLX, Bazar, XNXX, Pornhub, XVideos и Emag. Съвсем естествено, сред сайтовете се нареждат и тези за търсене на работа, тъй като много хора бяха съкратени още в началото на истерията около коронавируса. 

Не на последно място са и новинарските медии. Все пак пловдивчани се забавляват в нета, но и искат да са информирани какво се случва зад вратата на дома им. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?