2374
Следвайте ни

В Общинския съвет - само със зелен сертификат от днес

viber icon

Зелен сертификат на ваксиниран или преболедувал от COVID – 19 трябва да представят общинските съветници, за да присъстват  днес на последната сесия за тази година.

На предишните заседания на градските старейшини и служители от администрацията, които нямат сертификат, предлагаха безплатни тестове на място. Разходите за тестовете, чиято цена иначе е 10 лева, се плащаха от общинския бюджет. 

Режимът се затяга и който няма сертификат, трябва сам, за своя сметка да си направи тест. 

„Стриктно спазваме заповедта на Министерството на здравеопазването и сме решили  повече да не се дават пари от бюджета. Всички общински съветници имат зелен сертификат, така че новите правила да ни затрудняват”, увери председателят на Общинския  съвет Александър Държиков.

Той допълни, че неваксинираните служители от администрацията, които трябва да присъстват на сесията, още вчера  са побързали да се тестват за ковид. 

Съветниците  се връщат в своята сграда на ул. „Авкс. Велешки”. Тя е оборудвана с електронна система, което значително улеснява гласуването за разлика от залата в Дома на културата „Борис Христов”.

 Тя се ползваше временно, защото дава възможност на 51 съветници   плюс  представители на администрацията да  спазват  по-голяма дистанция. Неудобството е, че  там се гласува, както едно време -  с вдигане на ръка и с преброяване.

Следващата редовна сесия е  след празниците , чак на 13 януари. Предполага се, че бюджетът  на община Пловдив за 2022 г. ще се разглежда този път през март, дотогава администрацията ще харчи по 1/12-та от приетия план за тази година. 

В дневния ред на сесията са включени 23 точки и се очаква съветниците да приключат до обяд.

Сред предложенията, които ще се разглеждат днес, са изменение на бюджета на община Пловдив, удължаване на концесионния договор за картинг писта на „Лаута”, отдаване под наем на 14 магазина в пешеходния подлез до аптека „Марица”,  определяне на място за паметник на индийския философ и създател на международната щафета „Пробег на мир” Шри Чинмой. 

Снимки от Наташа Манева

 
 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

бай Ставри

бай Ставри

21.12.2021 | 10:15

Д. Чолаков още ли не е прибран, а е оставен да си харчи спокойно гепените милиони? Интересно за какво беше пушилката тогава на МВР и Прокуратурата?

Отговори
2 2
Тестът за жълт сертификат вие е гарантиран и без заплащане

Тестът за жълт сертификат вие е гарантиран и без заплащане

21.12.2021 | 08:15

Зико за да се подмаже е готов да лиже ...... Г-н Петков Пловдив е ваш.

Отговори
6 2
bam

bam

21.12.2021 | 07:40

Лицемери... а после в кръчмата нищо не показвате нали? Пунта мара.

Отговори
7 2
Точно

Точно

21.12.2021 | 08:12

Лицемери

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?