Следвайте ни

В общинския Бюджет 2021: "Южен" и "Северен" с най-много пари за строежи

viber icon

Най-много пари в бюджета на Община Пловдив тази година са предвидени за инфраструктурата в районите "Южен" и "Северен", сочат разчетите на градската управа.

В Кършияка върви реконструкцията на водопровод и канализация по проекта за воден цикъл. Очаква се новите тръби да бъдат прекарани в средата на юли, когато ще приключи и голямото разкопаване на десетки улици. Основен ремонт  на ВиК мрежата предстои на бул. "Дунав" и по Брезовско шосе до Северния обходен колектор. Обществената поръчка е за близо 20 млн. лева, а на 25 февруари ще се отварят оферти за избор на изпълнител.  Предполага се, че  в новата ВиК мрежа  в "Северен" през 2021 г. ще бъдат инвестирани около 20 млн. лева.

Приблизително същите средства са планирани за район "Южен". 

Проектът за подлез "Модър - Царевец" вече се изпълнява

Строителите работят едновременно по изграждането на второто платно на "Модър"  от южната страна на жп линията на ул. "Царевец", като през тази година трябва да извършват строително-монтажни работи за 5 млн. лева, или половината от стойността на обекта. Основният ремонт на ул. "Даме Груев" ще стартира, след като КЗК се произнесе по жалбата срещу  класирането на кандидатите на търга, спечелен от фирма "Пътинженеринг". За павираната улица в "Кючук Париж" -  между  бул. "Македония" и Кукленско шосе, в бюджета са заделени 4,5 млн. лева.

Ще бъде възобновен ремонтът на Кукленско шосе за 3 млн. лева

До началото на новата учебна година ще бъде завършена детската градина за 200 деца на бул. "Александър Стамболийски", очаква се да започне и  разширението на ДГ "Зорница" с още една сграда за пет групи.

Ремонти са планирани  в кв. "Гладно поле" в "Източен", а парите за уличната инфраструктура в района в размер на 11 млн. лева са  осигурени по оперативна програма. В "Централен" ще се работи по благоустрояването на квартала около пл. "Шахбазян", също с европейска безвъзмездна помощ.

Отделно районните кметове получават по 500-700 хиляди лева за благоустрояване на кварталите. Бюджетът на Пловдив в размер на 418 млн. лева ще се разглежда на сесията на Общинския съвет на 2 март. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев увери, че вече е подготвена презентация на инвестиционния проект, който ще се изпълнява със заем, ако Общинският съвет го одобри. Градската управа се надява парите от кредита да бъдат вложени в няколко пътни обекта с цел да се облекчи трафикът. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Северен.....

Северен.....

22.02.2021 | 15:35

А за междублоковите пространства Ще има ли....онзи ден минах прес лексор магнолии магнолии магнолии без чет...цветя зелено подредено!!!!! НО ТАМ ЖИВЕЕ КМЕТА НА СЕВЕРЕН АЛЕКСИЕВ...А ПРЕДИ ДА Е КМЕТ БЕШЕ ШЕФ ТА ПАРКОНЕ И ГРАДИНИ.... СЕГА ТОЯ СЛУЖИТЕЛ КМЕТА ДА ПОСЕТИ ЦУЛ БЪЛГАРИЯ 172 170 И ДА ВИДИ КАК ДА СЕ НАПРАВИ ПРИЯТНО ПРЕБИВАВАНЕТО ТАМ....МРЪСНО СТАРИ ХЕЙКИ.ЛЯТОТО ЕДИН ТАРИКАТ СИ ОБЗАВЕДЕ ВИЛАТА С ПЕЙКИ НЕ СИ МРЪДНАХА Г.ЪЗА... СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПОСАДОХ СИГНАЛ В КМЕТСТВОТО ЗА ПОДГОТВЕНА ИЗТРЪГНАТА ПЕЙКА НА СПИРКАТА КЪДЕТО СПИРА РЕЙСА ЗА ЦАЛАПИЦА...ПОЗНАЙ КАКВО СТАНА...НИЩО... КМЕТЕ ИДВАЙ ОЗЕЛЕНЯНАЙ И ПОДВЕНИ ПЛОЧКИТЕ....НАПРАВИ АЛЕИ...65 ГОДИНИ ТИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ....НЕ СИ СРОЖИЛ 65 ПИРОНА.... ЕСЕНТА ДОЙДЕ ЕДНА ЦИГАНСКА БРИГАДА ШЕФА ИМ ХОДЕШЕ С РЪЦЕ В ДЖОБОВЕТЕ И ТЕРЕФОН В РЪКА...ДОЙДОХА И ОДРЕЗАХА НАЙ КРАСИВОТО И НАЙ ПОДЪРЖАНО ЦВЕТЕ....А БОКЛУЦИТЕ ОСТОВИХА НЕ ОКАСТРЕНИ... МИСРЯ МЕ ЦЕШЕ НЯКАКЪВ ВЪТРАЛЕВ....КРЕПА КАТО МИСИР КАТО МУ ПОТЪРСИХ ОТГОВОРНОСТ НО КАКВО ОТ ТОВА....ДЪРВОТО С ДЕБЕЛИНА НА МОЯТА РЪКА ЗАВЪРЗАНО И ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНО ОТИСЕ В КОРЕН.... Е ТОВА ПРАВИТЕ НИЩО....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?