49

В областната управа на Пловдив слязоха от колите заради кампания

Служителите на Областна администрация в Пловдив днес слязоха за ден от автомобилите си и пристигнаха на работата  пеша, с велосипеди или с градския транспорт. Така станаха съпричастни на националната кампания в Седмицата за пътна безопасност, която минава под мотото „Остани жив! Пази живота!“. 

„Ако всеки поне един път в седмицата се откаже от автомобила си, ще допринесе за намаляване на рисковете по пътищата, а също подобряване качеството на въздуха в своето населено място“, коментира  областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев. 

Двигател на инициативата е заместник областният управител Атанас Ташков, който е и председател на Областната комисия за безопасност на движението.  

Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г. се провеждат под патронажа на Калин Стоянов – Министър на вътрешните работи, а 20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

Целта на кампанията е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?