Следвайте ни

В новите социални жилища: Купуват за наемателите бойлери, печки и кревати

viber icon

Проектът за строителство на жилища  се финансира от ЕС  с цел  да се осигурят съвременни социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението и други групи в неравностойно положение. Теренът още преди време е отреден с решение на Общинския съвет. От Община Пловдив изрично подчертават, че  апартаментите в бъдещия  блок ще се предоставят  не само на семейства и самотни от  махалата, но и от целия град, независимо от етническата им принадлежност.

Сградата е планирана  с РЗП от  6795 кв. метра с  възможност за обособяване на 40 едностайни, 22 двустайни, 8 тристайни и 4 четиристайни апартамента, 18 паркоместа, като и общи спомагателни помещения.

Жилищата ще отговарят на нормалните битови стандарти за всяко семейство - санитарни възли, кухни, дневни и спални помещения. Сградата ще е обезпечена с всички необходими инсталации, в конструктивно отношение ще е монолитна, по фасадите и покрива ще се положи необходимата изолация.

Социално слабите граждани ще влизат в напълно обзаведени апартаменти.  За наемателите ще бъде  подготвено всичко необходимо - бойлери, климатици, готварски печки, хладилници, перални, дивани, легла, столове, маси, шкафове.

За модерно социално жилище шанс имат самотни родители с деца, останали без покрив над главата, болни и възрастни с ниски доходи. Критериите за настаняване са определени с решение на Общинския съвет. Едно от условията е децата да посещават редовно училище, а  безработните да се записват на курсове, за да придобиват някакви умения, а не да чакат социални помощи.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Десен

Десен

05.11.2020 | 12:46

Голямо крадене ще падне.

Отговори
4 0
Цццц

Цццц

05.11.2020 | 10:11

За циганите бойлери, а за българите кога? Българите поне няма да ги изкъртят и закарат за желЕзо.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?