Следвайте ни

В „Мармалад“: Всеки да си носи микрофона

viber icon

В квартал „Капана“ заведенията са в по-малки пространства, което затруднява използването на 30% от капацитета им. Напоследък се забелязват и ежедневни проверки от РЗИ за спазване на всички мерки, а няколко обекта бяха глобени.

Основният проблем на бар „Мармалад“ е, че масите са с анкерни болтове и не могат да се местят. Затова служителите сами ще следят за задължителната дистанция и изпълняването на всички указания от посетителите. 

„Ще настаняваме клиентите през маса и няма да позволяваме да сядат по много души. Нашите посетители са редовни, с много от тях сме в приятелски отношения, разбрани са и сме сигурни, че няма да създават проблеми“, казват от заведението.

Управителката Елена Балабанова предрича, че така или иначе по-голямата част от хората ще искат да са на открито. Все пак ще се запази популярната петъчна караоке вечер, но при желание пеещите могат да си носят и собствен микрофон. Дезинфекцията е задължителен елемент от работата на екипа, който е сплотен и ще бъде върнат в цялостен състав.

„По време на извънредното положение не успяхме да запазим целия персонал. Една част беше в платен отпуск, други се възползваха от борсата. Но колкото повече мерки падат, толкова повече ги връщаме на работа. Нашият екип е много добър и искаме да го запазим“, споделя тя. 

Добре дошла е и мярката за намалено ДДС от 20% на 9%, но това, за което Балабанова е наистина благодарна, е решението на Община Пловдив заведенията да не плащат тротоарно право до 31 август. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?