Следвайте ни

В мандата на д-р Чомаков: Тобиев с много топли връзки в общината

Бизнесменът се сдоби с апетитен терен без конкурс

viber icon

По време на кметуването на д-р Иван Чомаков бизнесменът Иван Тобиев се сдоби с атрактивен терен на ъгъла на булевард „Източен” и „Княгиня Мария Луиза”. Земята беше купена без търг или конкурс, по най-вървежната тогава процедура - ликвидиране на съсобственост. За своята част от имота Тобиев се е разплатил с компенсаторки, които тогава бяха на мода. По онова време  зам.-кмет по общинска собственост беше небезизвестният д-р Недялко Генчев, който  се прослави с хотел на първа линия в Слънчев бряг.
През 2003 г. бизнесменът започна да строи бензиностанция  с търговския център, но се оказа, че проектът, внесен предишната година, не е одобрен от община Пловдив. Въпреки това Тобиев е побързал да строи. За нарушението беше уведомена Дирекцията за строителен контрол /РДНСК/. Повече от три месеца бяха необходими, за да бъде спрян строежът. Служителите на държавното ведомство бяха вкарани в същински екшън и си спомнят, че след като са сложили лентата „Забранен достъп”, е пристигнал съдружникът на Иван Тобиев във фирма „Ото мото” ООД и я скъсал пред очите им. На Тобиев бяха наложени две глоби общо за 800 лева. Дълго време строежът беше запечатан.

През 2009 г. Иван Тобиев спечели доставка на сол и пясък в Пловдив. По онова време кмет беше Славчо Атанасов. Изборът на „Арена И. Т.” беше обжалван в Комисията за защита на конкуренцията от  „Черноморски солници” на Манол Велев, съпруг на шефката на Държавната агенция на младежта и спорта Весела Лечева. Мотивът на „Черноморски солници”, че фирма „Арена И.Т.” е непозната в бранша беше отхвърлен. Няколко години по-късно, когато Иван Тотев стана кмет, фирмата на Тобиев изгуби поръчката на конкурса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?