71

В лятото на най-слънчевите детски усмивки

ИКЕА България прави дарение за детска градина "Космонавт" като част от екокампанията на вестник "Марица" и "Хермес Медиа"

Няма нищо по-озаряващо от детските усмивки. А какво е необходимо, за да бъдат децата ни щастливи? Възможността да развиват въображението си, да създават, претворявайки света на бъдещето. Един по-красив, по-зелен и по-чист свят.

Само преди броени дни – на 1 юни, "Детска екоработилница с ИKEA", част от екокампанията на "Хермес медиа" и вестник "Марица", даде възможност на децата да разгърнат вдъхновението и фантазията си, превръщайки най-обикновени кашони в приказни къщи за кукли. Малките творци демонстрираха впечатляващо въображение и сръчност, но научиха и безценен урок – как на нещо привидно ненужно, може да се даде нов живот и смисъл, единствено с малко фантазия, но с много мисъл за бъдещето. Така, ИКЕА България ,"Хермес медиа" и вестник "Марица" за пореден път насочват усилията си в насърчаването на един различен поглед, но и действие за по-добър свят.

Инициатива обаче не спира дотук. Мебелите, които бяха използвани по време на работилничката, продължават своя живот там, където творчеството никога не престава – отново за децата, в летните им игри и занимания, в детска градина "Космонавт".

Педагозите от детската градина изразиха благодарност и заявиха, че подобни благородни жестове заслужават не само адмирации, но и трябва да се превръщат в пример за подражание.

Това е втората подобна инициатива на ИКЕА и "Хермес медиа" в Пловдив. Миналогодишното събитие събра десетки малчугани, които докато се забавляваха, създадоха замъци от картон, пана от листа, рамки за снимки и собственоръчно изработени хартиени корони, а децата от Комплексите за социални услуги "Константин и Елена" и Домът за деца лишени от родителска грижа "Княгиня Мария Луиза" получиха като дарение масичките и столчетата от инициативата в подкрепа на техните нужди да играят и да се развиват свободно. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?