Следвайте ни

"Чистота" иска драстични санкции за калните улици в Кючука

viber icon

Два нови сигнала за замърсяване на улиците с кал в район "Южен" са изпратени от "Чистота" до Общинския инспекторат. От предприятието настояват за проверки и драстични санкции на строителните обекти, чиито камиони излизат с неизмити гуми. 

Два пръста кал имаше вчера на ул. "Димитър Талев", бул. "Никола Вапцаров" и Коматевско шосе. Както "Марица" тези дни писа, при проверката, извършена от Инспектората пак по сигнал, беше установено, че един от замърсителите е фирма "Линер", която строи на Коматевско шосе. Въпреки че от инспекторите бяха съставени два констативни акта, замърсяването продължава. Наредбата предвижда солени глоби за нарушителите от 10 000 до 40 000 лева. Другият строителен обект, от който се разнася кал, е в "Остромила", където се изгражда нова кооперация.

"Колата ми е черна, а вчера бях я измил. Тази мръсотия не е от ауспуси на по-старите автомобили, нито от отопление с дърва и въглища, а от калта по улиците. Като изсъхне, ще дишаме отровен въздух. Вместо да пръскат улиците, да ги измият с маркуч", гневно прикани вчера читателят на "Марица" Стефан  Генадиев. Той работи като таксиметров шофьор и живее в "Южен". 

"Улиците няма как да се мият, защото вече сме в сезона на зимните дежурства. Миенето на пътните настилки е спряно, защото през нощта температурите падат и има опасност от заледяване", обясни и.д. директор на "Чистота" Николай Георгиев. Той обаче подчерта, че очаква да бъдат наложени сериозни санкции на строителните обекти, които замърсяват улиците. 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?