Следвайте ни

В Капана роптаят срещу бариерата на „Железарска“

viber icon

Бариерата на ул. „Железарска“, която ще спира трафика към улиците зад и около Халите, предизвика критични реакции у живеещите в Капана. Кабинката за вдигането на бариерата, която прилича на трафопост, вече е издигната, а самата бариера ще бъде факт до дни. В паважа са излети циментовите й основи. 

„Като я сложат, и целият трафик ще се насочи надясно в сърцето на Капана. Така колите ще го задръстят. Трафикът ще мине директно покрай заведенията, а живеещите ще се чудят как да паркират“, смята пловдивчанинът Николай Тодоров.

Той живее от десетилетия в стъпаловидния блок зад тунела. Гаражите там са подземни и дори сега стопаните им трудно успяват да влязат в тях с колите си.

„Тук има много адвокатски кантори и офиси на фирми, от които хората идват с колите си на работа. Сега с бариерата ще настане истински ад“, категоричен е той.

Пловдивчанинът се надява бариерата да е временно решение и след като се види, че пречи, да бъде премахната.

От район „Централен“ припомниха, че новото съоръжение е основно, а не временно решение.

„Бариерата е заложена в различните административни документи като Генералния план например. Мястото е определено отдавна. Целта е да няма неправомерно паркиране в Капана и да спрем да се чудим защо има глобени за това. Целта е там да бъде доизградена зелената зона и всички правоимащи ще могат безпроблемно да влизат и излизат“, каза кметът на района Георги Стаменов. 

Покрай новото съоръжение ще има и камери за видеонаблюдение. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?