Следвайте ни

В жегите: Проверяват масово за маски по автобусите в Пловдив

viber icon

Екип на РЗИ и двама полицаи проверяват наред в автобусите за носене на маски, видя репортерът на "Марица" в Кършияка.

Мобилният екип се придвижва с полицейска кола и спира автобусите на бул. "България" срещу Лидъл. Две дами от РЗИ влизат в автобуса, проверяват пътниците и шофьора дали са с маски и пишат констативен протокол.

Шофьор по автобусна линия 113 бе заплашен с глоба от 300 лева, ако не си сложи маската при разговор с проверяващите.

Проверката е добра с оглед повишаващите се случаи на коронавирус в Пловдив, но не спомага с нищо на по-наболял проблем с автобусните превози под тепетата. "Автобусите по линия 113 и част от тези по номер 18 се движат ежедневно без климатик и температурите в тях са около 37-38 градуса", коментира Павл Витанов, жител на Захарна фабрика, който наблюдава проверката в компанията на репортера ви.

Направихме си труда да изчакаме първия автобус, спрян и проверен от екипа на РЗИ. След 15 минути возилото се появи. Гледката, която заварихме: всички прозорци и люкът отгоре отворени. От климатик никакви следи. Шофьорът с маска под брадичката. Термометърът в автобуса показваше 34 градуса, а предприемчива дама си вееше хлад с ветрило.

И все пак, кога най-сетне в жегите ще има само автобуси с климатик? Хората, пътуващи с автобуси номера 113 и 18 от Захарна фабрика по-малки данъкоплатци ли са от другите пловдивчани, че биват така дискриминирани?

 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

А защо

А защо

06.08.2021 | 10:54

полицията да не вземе да свърши малко истинска работа вместо да проверява маски. Колко коли минаха на червен свтофар на бул. България и Победа на ляв завой, че цяла нощ хвърчат мотристи по бул. България, ама нито една патрулка, че бул България се ползва за автогара от автобусите на тур операторите и не можем да си отворим прозорците заради шума и мръсния въздух, Това не ни ли застрашава здравето? , Проверките за маски са си чист фашизъм и тирания и огромно лицимерие

Отговори
0 1
До  Катя  и  Зоя

До Катя и Зоя

05.08.2021 | 20:37

Красавици, само Господ може да каже дали ще вляза или не, но не и телевизора. Нещастници мислейки се че ще векуват.

Отговори
0 1
Няма значение

Няма значение

05.08.2021 | 18:19

Че това си е редовната гледка в автобусите - шофьори и кондуктори без маски, както и половината пътници. От РЗИ да се разходят малко и по моловете, където всеки втори е без маска.

Отговори
3 1
Да  се  смееш  ли,   да  плачеш  ли...

Да се смееш ли, да плачеш ли...

05.08.2021 | 17:24

Аз за година и половина лично не съмвидял болен или дори кихащ човек. На телевизори отдавна не вярвам, маските са геноцид и особено в тези горещи дни, никой няма право да ни отнема въздуха.

Отговори
3 3
Катя

Катя

05.08.2021 | 19:18

Ти на Марс ли живееш? Явно ще повярваш само като влезеш в интензивно отделение.

Отговори
3 1
Зоя

Зоя

05.08.2021 | 19:20

Като влезеш в интензивно и си сложиш три маски за всеки случай хич няма да се сетиш, че ти отнемат кислорода.

Отговори
2 1
ПЪТНИК

ПЪТНИК

05.08.2021 | 15:06

Климатиците в "щъркелите" са неефективни! Това подобие на автобус трябваше отдавна да изчезне от улиците. Навред при всички фирми обслужващи градски транспорт в Пловдив , сутрин тръгват МРЪСНИ автобуси! Кондукторите избягаха или са в отпуск. Шофьорите нямат задължение да мият, чистят и дезинфектират автобусите. Последното не е и тяхна работа! Маските от пролетта са химера в градски транспорт! След проверките и миналата година, нарушителите пак нарушаваха мерките щом проверяващите слязат от автобуса. Колко са глобените и ефективно събрани средства ?!? Масово шофьори и кондуктори / където има / са без маски. Условията им на труд в ПЛОВДИВ са на отвратително ниво! Чорбаджиите на фирмите лапат а раята трудещата се за тях обира трохите, скандалите и нервите.

Отговори
9 0
Глоби до скъсване

Глоби до скъсване

05.08.2021 | 14:52

Закъснели проверки! Много по-рано трябваше да се правят. Българина е селски тарикат. Само като му се бръкне в джоба,ще се усети. Тръгвайте и по магазините. Там да видите анархия. И най-важно е не протокол и предупреждение, а глоба. Директно! Като изгорят двама-трима,другите ще спазват правилата. Много отпуснахте края. А сега започвайте да стягате. Прост народ сме и да това никога няма да се оправим!

Отговори
11 5
Фашизъм в дейстсие

Фашизъм в дейстсие

05.08.2021 | 14:30

За климатиците и за това, че човек може дс припадне от жегата нищо, но за маските проверки, това ако не е фашизъм, здраве му кажи

Отговори
12 5
Цвета

Цвета

05.08.2021 | 16:24

За климатиците си прав, но за маските не. Вирусът не се интересува от температури и климатик. Гадно е, но и когато работи добре климатика, маските са химера. Масово, ако изобщо има такива, са под брадичката, на лакътя на ръката, в джоба. Така, че причината не е само във високите температури. У нас нямаше и няма сериозни мерки.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?