Следвайте ни

В Деня на парашутиста: Новобранците в Специалните сили се кълнат на площада

viber icon

Над 60 нови войници ще се закълнат под знамето на Съвместното командване на специалните операции на 19 октомври на площад "Централен". Тогава в Пловдив ще бъде отбелязан празникът на военните парашутисти. Ден преди това нашите командоси ще направят зрелищни демонстрации по алпийски техники по спускане от хеликоптер. Същото ще покажат и на пловдивчани. Те не са показвани досега.

Празникът на военните парашутисти съвпада с националната кампания „Бъди войник“. На 19 октомври между 16.30 и 18 часа над града ще прелетят всички видове самолети, които са на въоръжение във военновъздушните сили. Ще има изтребители МиГ-29, ще премине и военнотранспортният „Спартан“, хеликоптери Ми-24, Бел-206, Кугър, както и учебният самолет L-39. Над Пловдив се очаква да премине самолетът „Спартан“, който превози преди дни тежко болната 3-месечна Марая до Франция. От база „Граф Игнатиево“ предупреждават, че самолетите ще прелетят ниско над града.

Кампанията „Бъди войник“ цели професионално ориентиране на младите българи към възможностите за кариера в Българската армия.

След миналогодишната кампания само през тази година Съвместното командване е провело 3 конкурса за набиране на военни парашутисти. Командването все още страда от недостиг на кадри. В близките месеци ще бъде открито ново негово формирование в София и за него ще има нужда от още професионални бойци.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?