3906

В Деня на българския художник: Жители и гости на Пловдив стават творци

Инициативният комитет за събиране на подписи за провеждане на референдум за запазването на Националния празник 3 март готви специална инициатива за Деня на българския художник – 3 ноември. 

Всички гости и жители на Пловдив ще могат да влязат в ролята на творци и да нарисуват своя собствена картина, която после да отнесат в домовете си или да оставят да краси пункта за събиране на подписи, които се намира до Централната поща. Събитието се провежда с подкрепата на арт студио за рисуване Dali Vino Plovdiv.

Организаторите са подготвили всичко необходимо, за да могат творците-любители да се насладят на преживяването. Пловдивски художници изобразиха модели на паметника на Шипка, на които всеки желаещ ще може да придаде своето виждане и усещане. 

Целта на инициативата е по един творчески начин да накара всички да се замислят за важността на историята и символите на България.

Хората на изкуството показват силна подкрепа за референдума. На връх 1 ноември – Деня на будителите, своите подписи в подписката положиха пловдивски художници като Вихра Григорова, Лили Кючукова, Милен Сиромашки, Карамфила Прахчарова, както  и работещият в САЩ режисьор Димитър Прахчаров.

В Инициативния комитет по събиране на подписи за референдума за запазване на Националния празник влизат общественици, интелектуалци, журналисти, хора с най-различни професии и политически пристрастия, но всички те съвременни будители. Пунктът за събиране на подписи в град Пловдив е отворен всеки ден от 09.00 до 18.00 часа.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?