2374

В черно боядисаха електрическите стълбове на Гребната

В черно са боядисани тези дни електрическите стълбове около Гребния канал.

Траурният цвят изненада пешеходци, които веднага го оприличаха с гробищни паркове. Паметливи припомниха, че подобна акция – за масово пребоядисване на стълбовете в целия Пловдив – беше предприета още по време на управлението на кмета Славчо Атанасов. Тогава без колебание беше избран ведър син цвят.

За поддръжка на базата се грижи общинското предприятие „Жилфонд”, но оттам заявиха, че не са боядисвали стълбовете.

Проверката на „Марица” показа, че в района на Гребния канал фирма „Сейф парт” ЕООД изпълнява обществена поръчка за подмяна на осветлението с икономичните LED лампи.

Договорът на стойност 180 000 лева е подписан с община Пловдив, откъдето увериха, че до края на лятото Гребната ще бъде осветена с около 300 нови лампи.

В момента особено в западния край на базата изобщо няма осветление. Освен LED лампи изпълнителят на поръчката ще подмени и релета за повече сигурност.

Зам.-кметът по социална политика и спорт Георги Титюков се изненада, че стълбовете са почернени, но коментира, че всеки има свой вкус - едни може и да сравняват цвета с траурни паркове, други обаче считат, че черното се откроява  добре на фона на зеленината и водата. 

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Виктория Василева

Виктория Василева

08.07.2022 | 19:46

Старата максима, че българският народ се слави с трудолюбието си явно отдавна е в историята… Негодуванието и критиките към всичко, особено към съграждане и обновление са вече ежедневие, особено подкрепяно от родната ни “журналистика”. Драга Г-жо/ Г-це автор, вие явно не сте пътували по света, или просто забелязвате стълбовете само на Гребна база, но следващия път когато отидете в Париж или Ню Йорк, горещо ви препоръчвам да обърнете внимание на цвета на стълбовете там! И в следващата Ви статия адмирирайте и насочете журналистическото си перо срещу явната гмеж от политическа некадърност, която ни заобгражда, а не върху незначителната тема за цвета на стълбовете! Считам, че ние българите трябва да променим мисленето си в посока справедлива критика и вие журналистите трябва да подпомагате този процес, а не да ни заливате с незначителна информация, неподкрепена с журналистическо проучване! И за накрая малко имформация: корозията и ръждата при металните стълбове е голям проблем поради факта, че същите са изложени на постоянно външно влияние на околната среда, емперично е доказано, че подходящи цветове, за прикриване на корозионни дефекти са такива, близки до цвета на дефекта… и тъй като в Б-я стълбовете се боядисват на 10години, считам, че тъмно сивият цвят /защото това е цветът/ е подходящ за целта.

Отговори
5 0
Mимето

Mимето

08.07.2022 | 14:33

По-добре в черно, отколкото в цветовете на дъгата.

Отговори
6 1
мимко

мимко

08.07.2022 | 15:53

и жълто като добавят ...ще стане супер

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?