Следвайте ни

В 538 секции гласуват 292 962 души в областта

viber icon

538 са секциите, в които жителите на малките градчета и села около Пловдив ще могат да упражнят правото си на глас утре. Право да сторят това имат 292 962 души. Най-много са секциите в Община Асеновград - 108, като 58 168 са избирателите. Следва Община Карлово със  78 изборни секции, а правото да упражнят гласа си имат 44 437 души. В Община Родопи секциите са 56, а гласоподавателите 28 160. По 40 секции има в общините Марица и Първомай. В 80 секции гласуването ще става с бюлетини, тъй като броят на гласоподавателите е под необходимия за машинно гладуване. 

РИК 17 Пловдив област определи секциите на първия етаж /партер/ за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в сгради с повече от един етаж.  Заявки за осигуряване на транспорт в изборния ден за хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването, ще се приемат по общини в съответствие с предоставените данни и телефони.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?