Следвайте ни

В 12 без 5: Прекратиха конкурса за шеф на ВиК

viber icon

Изненадващо и без аргументи прекратиха конкурса за нов управител на ВиК Пловдив ЕООД. Това е станало днес със заповед на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Въпреки запитването на marica.bg защо се случва това, отговор не получихме. В момента текат конкурси за управители на водните дружества в още няколко града и те не са прекратени. 

Вчера бе крайния срок за подаване на документи за високия пост, а министерството трябваше да обяви списъка с допуснаните и недопуснатите кандидати на 27 декември. Настоящият управител на ВиК Пловдив Спартак Николов също се готвеше да влезе в битка за нов 3-годишен мандат.  Той управлява дружеството от 2014 година насам.

Договорът му за управление изтича през септември месец догодина.  От миналата година обаче са в сила нови правила за провеждане на конкурси за управители и членове на СД на ВиК операторите. По думите на тогавашния министър Николай Нанков целта е изборът на мениджъри на държавните дружества да е прозрачен и открит.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?