71

Уволниха капитан от Летище Пловдив! Огласил тайни от кариерата на транспортния министър ДОКУМЕНТ

Висш служител на отдел „Безопасност полети“ към „Летище Пловдив“ ЕАД е бил уволнен от длъжност преди два дни. Капитан Тодор Пенев, който е бивш летец и авиационен експерт, е получил „честитката“, тъй като публично и с доказателства е разкрил скандални факти, свързани с кариерата на Георги Гвоздейков, преди да влезе в политиката и да стане министър на транспорта и съобщенията.

Преди седмица Пенев е представил документи пред Клуб Z, от които е видно, че Гвоздейков е назначен като инспектор в главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна авиация" (ГВА) без нужната квалификация, за което ръководството си е затворило очите. Скоро след това е създадена специална програма за обучение, за да може бъдещият министър да добие правоспособност. Кап. Пенев разкрива и куп нередности с новия медицински хеликоптер и пилотите му, а цялата акция по пускането му в експлоатация форсирана, за да стане факт преди ротацията.

Целият документ вижте ТУК.

 

Денят, в който служебният министър председател Димитър Главчев обяви състава на кабинета си, кап. Пенев разкрива в ефира на Z-Каст кой е "спуснал" Гвоздейков в ГВА. Това е транспортният министър в двете служебни правителства на Румен Радев - Христо Алексиев. Самият Пенев е имал подозрение, че това негово изказване ще му „изяде“ мястото на пловдивския аеропорт, както става и в действителност. 

След кратката си кариера като инспектор в ГВА Гвоздейков става член на "Продължаваме промяната", а преди 10 месеца министър на транспорта от кабинета на Николай Денков. В петък обаче се разбра, че той е един от министрите, които остават на поста си и в служебния кабинет на Димитър Главчев.  Това ще доведе до изключването на Гвоздейков от ПП, закани се лидерът на партията Кирил Петков.

Трудово-правните взаимоотношения на кап. Тодор Пенев с Летище "Пловдив", което е под шапката на транспортното ведомство, са  прекратени по чл 328, ал. 2 от Кодекса на труда, т.е. при закриване на част от предприятието или съкращаване на щата.  Същият член обаче предполага предизвестие от 30 дни.

Уволнението на кап. Тодор Пенев е чисто съвпадение с назначаването на Георги Гвоздейков и за служебен министър на транспорта, и няма общо с изявленията на Пенев. Това коментира за „Марица“ изпълнителният директор на „Летище Пловдив“ ЕАД Дойчин Ангелов. Той изтъкна няколко причини, довели до издаването на заповедта за освобождаване на експерта от отдел „Безопасност полети“ , която му е връчена на 8 април. Пенев, който бил пенсионер, бил назначен от екс шефа на аеропорта Красимир Пешев преди половин година. Капитанът често отсъствал от работа по различни поводи. Бил ангажиран и с други дейности като инструктор, а и трябвало всеки ден да пътува от София. Освен това титулярката на поста била до скоро в майчинство и се върнала на работа. „Според Кодекса на труда, като новоназначен директор, имам право с цел оптимизация на работата, да си подбера екип в рамките на 9 месеца от встъпването ми в длъжност. Така че освобождаването на кап. Пенев е резонно“, уточни Дойчин Ангелов.  Той допълни, че капитанът е експерт в своята област и винаги може да бъде нает на летището като външен консултант. 

Относно уволнението "Марица" ще търси за коментар и кап. Тодор Пенев.

На снимката кап. Тодор Пенев

Снимка от clubz.bg

 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 5 оценки
4.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Служител на летище Пловдив

Служител на летище Пловдив

10.04.2024 | 11:20

И директора на летище Пловдив - Дойчин Ангелов е пълен некадърник, но за това никой не обръща внимание. От Ангелов нищо не става. Дори и за чобанин в родопите. Но и з атам се иска - дупе, което Ангелов няма.

Отговори
7 0
Защо?

Защо?

10.04.2024 | 11:51

Само като го видиш с визия от древните Хуни и за съжаление много под техния морал и интелект Дойчин Ангелов се изживява като директор на летище Пловдив.

Отговори
7 0
Румен

Румен

09.04.2024 | 21:07

Смрад се носи и от министерството на транспорта и от летище Пловдив!

Отговори
14 0
Пирони

Пирони

09.04.2024 | 18:35

колкото искаш...А тоя, дето му се услади министерската баница, много се надявах да не е там. Защото работя в БДЖ и защото ясно съзнавам, че тази внедрена калинка от мошенника Христо Алексиев не става за тази работа..........

Отговори
18 0
колко наивни се оказахме

колко наивни се оказахме

09.04.2024 | 18:11

Разбрахте ли каква измама се оказаха промяната! Назначения на свои хора и много далавери .

Отговори
24 5
Котка

Котка

09.04.2024 | 19:44

Наивни се оказахте "вие". "Ние", които ви казвахме какви са бяхме лоши, заблудени, гербави, русороби...как ли не бяхме наричани затова, че не се подхлъзнахме по мазното хилене на кирчо и къмпани.

Отговори
12 0
Всички заедно

Всички заедно

09.04.2024 | 23:28

И ние и вие сте един дол дренки - грабите държавата на поразия.

Отговори
5 2
В”Промяната” изобщо няма шуробаджанащина и корупция,ама хич-йок,както

В”Промяната” изобщо няма шуробаджанащина и корупция,ама хич-йок,както

09.04.2024 | 17:09

Гордо се пънеше Денков и изобщо не си уволняват без причина всеки,който с нещо им наруши далаверата или осветли деянията им,нали?Между впрочем капитана може да ги осъди,ако реши.

Отговори
24 26

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?