Следвайте ни

Уволниха две болногледачки за гаврите в старческия дом

viber icon

Две болногледачки от центъра за възрастни хора с деменция „Св. Георги“ са дисциплинарно уволнени, съобщи зам.-кметът по социалните дейности Анести Тимчев.

Решението идва след проверката заради разкритията в тв репортаж за брутално отношение към пациентите. 

"След проведени дисциплинарни производства и извършена вътрешна проверка се налага най-тежкото наказание на две от болногледачките в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция към КСУ „Св. Георги“", заяви Анести Тимчев, който бе натоварен от кмета Здравко Димитров да извърши проверка във връзка с репортажа по Нова телевизия, направил след сигнал на внучка на настанена в дома възрастна жена.

На база  вътрешната проверка и прегледа на записите на предаването, по категоричен и безспорен начин беше доказано грубо и недопустимо отношение към настанените в центъра от страна на служителките Надежда С. и Милена К. Заповедите за уволнение вече са им връчени и  считано от 25 .01.2020 г. те не са служители на Центъра, допълват от общината.

Проверката в КСУ „Св. Георги“  продължава, както и атестацията на всички социални услуги, които се извършват от Община Пловдив.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

гняв

27.01.2020 | 16:45

Уволнение ? Много лесно се измъкват ! Наказанието за управляващите този Аушвиц , какво е ?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?