Следвайте ни

Четете в "Марица": Шефът ни застрахова срещу COVID-19 за 2,50 лв. на месец

viber icon

Групова застраховка за фирми и предприятия, която покрива заразяване и лечение на COVID-19, пусна родна застрахователна компания. Това е първият такъв специфичен колективен продукт в условията на пандемия. Странното е, че договорът се прави не за една години, а само за няколко месеца - от един до шест, с край на валидност 31 декември 2020 г. Предназначен е за работодатели, които искат да подсигурят служителите си.

Застраховката се прави за минимум 5 души от една компания и така цената й е 2,50 лева на човек на месец, посочват от Дженерали България. Едно от покритията  е смърт на лице, заразено с коронавирус, и тогава се изплаща обезщетение от 3000 лева на наследниците му. Покриват се също допълнителни разходи по болнично лечение.

Родители горят с такси за футбол и танци

Родители на малчугани в детска градина изгоряха с предплатени занимания по футбол, танци, рисуване и английски. Заради затворените забавачки през извънредното положение нямаше как външните фирми да предоставят заниманията на децата. В момента страничните дейности също не са разрешени, а достъпът на външни лица до сградите е силно ограничен. Фирмите, които от години работят с детските градини, са предложили няколко варианта за компенсация.

Взимаме заем от държавата, за да си платим сметките

Всеки трети одобрен за безлихвен държавен заем до 4500 лева ще плаща с парите комунални сметки и ще покрива разходи за нормален живот. Това показва проучване, проведено от финансовия сайт „Моите пари“. Други 30 % от бенефициентите споделят, че средствата ще им бъдат необходими за рефинансиране или частично плащане на вноски по други банкови кредити, карти или лизинги. В това число влизат и задълженията по бързи кредити. Немалка част от анкетираните са посочили като причина „образование и квалификация“ и „съживяване на собствения бизнес“. Проучването подкрепя и данните на ББР към 15 юни, според които безлихвените кредити масово се вземат за максималния срок от 5 години. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?