Следвайте ни

Уроци по фолклор за най-малките на Народния събор СНИМКИ

viber icon

В специално училище за народни инструменти любопитни дечица могат да научат повече за тъпана, гъдулката и гайдата. С отговорната задача да преподадат уроците на българския фолклор са се заели трима музиканти на Народния събор в "Лаута". Това са Владимир от фолклорна формация „Родопска песен“, гр. Асеновград, и Георги и Найден, които свирят в пловдивския оркестър „Празнично настроение“.

Музикантите споделят, че и миналата година са участвали в народния събор. Казват, че децата са изключително любопитни и за тяхна изненада познават инструментите, макар и да наричат тъпана по детски „барабан“.

Отчитат, че тази година интересът към инструментите е по-голям, но го отдават на разположението си. Желаят от все сърце с участието си в събитието да допринесат за за това децата да се интересуват повече от народната музика.

В същото време танцов клуб PostArt зарадва пловдивчани с възможността да научат едно от най-сложните хора – Момчиловското.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?