Следвайте ни

Абсурд! ВиК поиска 1000 лв. от клиент по данни от несъществуващ водомер

viber icon

Пловдивчанин получи сметка за вода от ВиК, в която е вписан номерът на водомер, сменен преди 7 години. Още тогава обаче Николай Митрев предвидливо заснел фабричните номера на стария и новия уред за отчитане. Сега е завел дело срещу монополиста, който търси от него 850 лева и още 150 за съдебни разноски.

„В края на 2013 г. смених водомера на фамилното жилище с нов. От ВиК го пломбираха и му сложиха номер. Оттогава до днес вкъщи не съм виждал човек, който да отчита данните”, разказва Митрев. Обяснява, че работата му е такава, че не може по цял ден да стои и чака инкасаторите. Писал писмо до ВиК, където обяснил случая и дал телефон за връзка.

За да не задлъжнява за вода, от 2014 година Митрев всеки месец внася по 20 лева по сметките на водния оператор. „Те обаче явно ни начисляват някакви техни сметки, които са абсурдни. Никой от дружеството не се е опитал да се свърже с мен. Вместо това изпратили човек в Хисаря при баща ми, който е 85-годишен, и майка ми, която е оперирана от рак. Започнали да ги тормозят, защото се водят собственици на имота”, разказва Митрев. По това време пловдивчанинът бил на лечение в Смолян.

„В болницата научих, че искат да съдят родителите ми за 850 лева плюс 150 разноски -малко над 1000 лева”, обяснява Николай.

В съда с учудване разбрал, че от ВиК представят сметки, в които фигурира номерът на стария водомер. „Уредът е сменен преди 7 години. Как са отчетени въпросните данни с несъществуващ водомер. Това означава, че от ВиК дори не са виждали на живо новия уред, а какво остава да свалят актуалните данни от него”, коментира Николай Митрев. Категоричен е, че монополистът не си върши работата и опитва да му вземе неправомерно 1000 лева.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лило

Лило

26.06.2020 | 09:39

Калинки без всякакъв коментар.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?