Следвайте ни

Ураганът изтръгна дърво до детска площадка, паднали огради и строителни отпадъци по улиците СНИМКИ

viber icon

Ураганният вятър, която вилня в Пловдив през цялата изминала нощ и продължава с пълна сила тази сутрин, е изтръгнал из основи масивно дърво до детската площадка в парка на парашутната кула под Бунарджика на бул. „Васил Априлов“.

Снимка Марица

В момента скоростта на северозападния вятър в Пловдив е 8 метра в секунда, температурата е около минус 1 градус, която се усеща като минус 8 според sinoptik.bg.

Преди минути във Фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“ беше публикувано видео, което показва, че платното на Асеновградско шосе в посока Пловдив е затрупано с ламарини и други отпадъци, отнесени там от близкия строеж.

Има и паднали огради, хвърчали са и керемиди.

30 сигнала до тел. 112 са подали жителите на Пловдив и областта през нощта заради силния вятър, съобщиха от полицията. Получени са съобщения за паднали стърчащи части от покривни конструкции, стари дървета, керемиди и предмети.

Има паднали дървета на пътя, за които са подадени сигнали в РУ Карлово и Първомай. Около 3.40 в Карлово преминаващи по главен път II- 86 са сигнализирали за паднало дърво на пътя между гр. Карлово и гр. Баня. Проблемът е бил отстранен за по-малко от половин час. Около 5 часа в РУ Първомай е получен сигнал за паднало старо дърво на пътя Дълбок Извор - Първомай, но дървото бързо е било преместено от пътната настилка и към момента движението в участъка също се извършва нормално.

В момента се премества паднала ламаринена ограда на бул. „Менделеев“, която временно затруднява движението в една от трите ленти. Екип на Пето РУ оказва съдействие. Данни за други по-сериозни щети или пострадали няма.

Снимка Забелязано в Пловдив

16 са сигналите за нанесени материални щети по автомобили и сгради от паднали опасни предмети в резултат на силния вятър, на които са реагирали за времето от 21.30 ч. снощи до 5.30 ч. тази сутрин служители на РДПБЗН - Пловдив. Няма пострадали хора. И към момента в оперативния център на дирекцията продължават да се регистрират нови подобни съобщения - до 8.00 ч. те бяха 7.

11 от общо 23-те получени до момента сигнали са за територията на Пловдив, по 2 са в Първомай и Асеновград. Четири са в села към Община Марица и по един в Карлово, Стамболийски, Съединение и село Поповица.

Снимка на дърво, паднало върху кола, беше публикувана във Фейсбук групата „Забелязано в Пловдив“:

Метален покрив пък се срути в двора на училище „Шандор Петьофи” в Хасково. Вятърът, който е вилнял в града цяла нощ, е достигнал 100 км в час.Вследствие на вятъра се е срутил металният покрив на близка сграда, прелетял е няколко метра и е паднал в двора на училището. Няма пострадали.

Снимка Нова тв

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

...

...

12.02.2021 | 22:27

Общината не реже изсъхналите дървета! Цяло лято се виждаха колко са много, но явно общинските служители не различават сухо от живо дърво и сега са изненадани че някои са паднали! А някои за срам на общината даже са в гугъл мапс и се вижда, че 3-та година стоят изсъхнали и ги чакат на паднат?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?