Следвайте ни

Упорит гьол в район "Тракия" скара кръчма със съседите

Не е от нас, но всеки месец наемаме фирма, която да пресуши локвата, твърдят от заведението

Заблатена локва, която се намира точно зад механа „Воденицата“ в район „Тракия“, успя да вдигне напрежението между живеещите в съседство пловдивчани и ръководството на популярната кръчма.

Преди седмица в редакцията на „Марица“ постъпиха няколко сигнала от граждани, които твърдяха, че зад въпросното заведение от земята блика зловонна вода, която трови с миризмата си целия квартал. Според пловдивчаните, които потърсиха репортерите ни за помощ, отпадната течност идвала от канализацията на механата и стояла с месеци.

„Не знам какво точно се случва в тази кръчма, но резултатът е ужасяващ. Тази фекална локва се намира точно до парка и децата ни често отиват да играят там. Не знам кой трябва да вземе отношение, но в тези жеги може да плъзне и някаква зараза“, коментира млада жена, която играеше с детето си в близката градина.

Репортерска проверка показа, че зад „Воденицата“ наистина има упорит гьол, който се беше разпрострял на няколко квадратни метра площ. Водата беше зеленясала и заблатена, а куп оси се въртяха около водоема и търсеха храна. В района се носеше и неприятна миризма. Впечатление правеха и стотиците фасове, които бяха разхвърляни наоколо - най-вече пред една от задните врати на заведението, която най-вероятно е свързана с кухнята.

Един от управителите на механа „Воденицата“, който се представи пред екипа ни като Димитър, беше запознат с проблема. Той изрази съмнения, че водата по някакъв начин е свързана с канализацията на заведението. По думите му има вероятност тя да блика от тръбите на съседния блок.

„Въпреки че не е сигурно какъв точно е проблемът, от ръководството на заведението дават много пари за решаването му. Всеки месец наемаме фирма, която да пресуши локвата и да се погрижи за чистотата. Служителите трябва да дойдат съвсем скоро. Съгласен съм, че трябва да се потърси генерално решение на проблема“, коментира управителят.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?