71

Уникален парк ще се строи в район „Западен”

Уникален парк ще има до жилищния квартал между бул. „Копривщица” и Пещерско шосе, известен като Гарнизонна фурна. Старите сгради са съборени, теренът е разчистен и в момента екипът на кмета на район „Западен” Димитър Колев подготвя обществена поръчка за изграждане на парка. В бюджета за тази година са предвидени за старта на строително – монтажните работи 500 000 лева.

Пространството ще бъде озеленено, като преди това ще се изгради напоителна система. Димитър Колев предвижда да има детска площадка и фитнес. В парка ще бъдат направени пешеходни алеи, парково осветление и видеонаблюдение, за да няма посегателства на вандали.  Прогнозната стойност на поръчката се изчислява с оглед на инфлацията. 

Жителите от квартала още преди няколко години са внесли подписка с искане Гарнизонна фурна да се превърне в място за отдих. На същото мнение беше и Димитър Колев. Реализацията на тази идея обаче се забави, защото друг инициативен комитет настояваше бившите казарми да се превърнат в галерия. Сградите бяха най-после съборени, след като се постигна съгласие за парка.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гражданин

Гражданин

15.09.2022 | 18:12

А ландшафтен проект ще има ли или пак ще е поредната кметска самодейност?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?