Умуват за паркинг пред Градския дом на културата

Да се обособи място за паркиране пред Градския дом на културата "Борис Христов". Това поискаха пловдивски архитекти по време на общественото обсъждане на предложенията за облагородяване на пространството пред сградата. 

Експертите бяха готови да чуят мнението и на пловдивчани, но в залата не дойдоха граждани. На срещата бе председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов. 

 „Липсата на паркиране в зоната е основен проблем и един такъв проект трябва да търси решаването на тези неуредици, а не да се мисли толкова много за декорацията пред Градския дом на културата,  смята арх. Стоянова. Тя разказа как хора, дошли за представление в Дома, няма къде да оставят автомобила си. Затова настоява в бъдеще, каквито и козметични промени да претърпи пространството, задължително да се мисли и за регулиране на движението в участъка. 

Архитект Антоанета Топалова пък каза, че на мястото е необходимо да има сянка, особено в летните месеци. „Дали тя ще бъде естествена, или изкуствена, това да се реши на по-късен етап. 

В края на месеца ще стане ясно какъв вариант за облагородяване на пространството пред дома ще бъде предложен на Общинския съвет. Вариантите и проектите са изложени в партера на  „Борис Христов”./Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?