1939

Умуват как да намалят хаоса с трафика в Стария град

Дискусия как да се намали хаотичният трафик в Стария град ще се провежда днес в Общинския съвет.

„Целта е да се ограничи достъп на автомобили и Стария град да се пълни с хора, а не с коли”, обясни за "Марица" зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. Според него резерватът се използва за буферен паркинг, въпреки бариерата, поставена още преди няколко години на ул. „Съборна” и напук на въведените ограничения. 

През бариерата се влиза с пропуск, но незнайно по какви пътища с право на достъп се сдобиват и хора, които нито живеят в Стария град, нито зареждат търговските обекти. На срещата са поканени граждани, хотелиери и ресторантьори,в разговора ще се включат шефовете на Общинска охрана, Общинска полиция и ОП „Организация и  контрол на транспорта”.  Общинските съветници са поканени също да изразят мнение.

Напливът на автомобили в резервата е толкова голям, че туристите не могат спокойно да вървят по тесните улици. Живеещите в Стария град бяха поискали да се монтира бариера и откъм Понеделник пазар, защото нашествието на автомобили беше нетърпимо, особено около Хисар капия и Исторически музей.  По решение на Община Пловдив на това място е поставена бариера за вход, а към пл. „Александър Малинов” до Източна порта – колчета за изход. 

Снимка от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Йоцо гледа

Йоцо гледа

16.08.2022 | 11:48

Как как??? Като се направи нещо!!! То нищо не се прави! Колите вън от Стария град...БЕЗУСЛОВНО!!! Ако имаш хотел....купуваш си голф-количка и возиш багажа на гостите си! Ако си собственик и имаш гараж или двор-колата вътре, ако нямаш- вън на буферен паркинг!!! А бе вие сте леваци бе!!!

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

16.08.2022 | 08:10

НИКЪДЕ нито в ГРАД ПЛОВДИВ и другите ГРАДОВЕ нищо не се прави за ДОБРУВАНЕТО на ХОРАТА корупция яка плащат си яко и минават нищо не се прави

Отговори
9 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?