83
Следвайте ни

Умряла работа! По-добре не разчитайте на градския транспорт в Пловдив

viber icon

Голямо висене пада днес на спирките в Пловдив, ако се опитваш да хванеш градски рейс. Опитът да стигнеш по-бързо до мястото, където си тръгнал, е направо умряла работа, защото автобусите са разредени така, че се налага да чакаш по 25 – 30 минути, а за някои линии дори 40. 

В ранния следобед на спирката на Сточна гара в посока Бетонния мост не се вижда нито един рейс в продължение на 15-на минути при все че оттук  минават девет линии. На електронното табло се изписани шеметни интервали – по 28, 25, 23 минути.

 Да не би информацията да е грешна? Нищо подобно, напротив, след четиригодишните усилия  общината успя що-годе да нагласи електронното оповестяване на градския транспорт с изключение на автобусите, които по силата на едни или други обстоятелства  не са оборудвани с електроника и съответно не са включени в системата, за която бяха платени 20 млн. лева. 

Причината за дългото чакане е, че със заповед на община Пловдив рейсовете са намалени по празниците с по един – два, според официалната информация. Но имаш чувството, че автобусите са орязани поне два пъти. 

Довечера ще има още по-малко автобуси, прогнозират намръщените пътници. Затова който няма проблем да върви, е по-добре да тръгва пеш. Здравословно е, а и времето е почти лятно.

Рехавото разписание на градския транспорт се запазва и през останалите почивни дни. От общината обясняват, че тази редукция се прави, защото пътниците са малко.

Може и да е вярно – рейсовете вървят полупразни, а на повечето спирки, особено след обед няма хора. Но който е решил да ползва градския транспорт, иска срещу билета или картата да има ако не отлична, то поне нормална услуга.

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Георги

Георги

01.01.2022 | 21:12

Герберите ни научиха да не разчитаме не само на градския транспорт а на управата въобще те си дялкат пачките народа се спасява кой как може

Отговори
9 5
Gyorgoslav

Gyorgoslav

01.01.2022 | 21:48

Ти пък к'во само го дъвчеш тоя ГЕРБ... Щяхте да изджъгъртвате, а изджъгъртахте само цените и назначихте комунистически военни елементи.... Оправяйте се.....

Отговори
5 4
По празници

По празници

01.01.2022 | 20:12

Разчитаме основно на такси.

Отговори
6 1
Помена престои!

Помена престои!

01.01.2022 | 21:17

Умрял транспорт в умряла община на крадливи и некадърни управници! "Вашия Пловдив умря, господин Борисов"! Приберете си верисиите!

Отговори
8 6
Азарей ЕкоБусов Димитров

Азарей ЕкоБусов Димитров

01.01.2022 | 19:55

Ми тея както са я подкарали съкратиха линиите с 2/3 а получават дотации 3пъти повече! Как става тоя номер? Нямало пътници, ми хората не вярват на този транспорт и си търсят алтернативи и други начини да се предвижват! Само след около година две в Пловдив вече няма да има градски транспорт! Собственниците на фирмите ще влезнат в затвора, фирмите им ще фалират, а Еко буса ще го гледат през крив макарон! Да питам, кой ще им даде пари от Европа, при полужение че откраднаха 20мил.от предишния транспортен проект? Кой дава парите си да ги харче този, който е откраднал от тях? Никой!

Отговори
13 1
Няма такъв транспорт!

Няма такъв транспорт!

01.01.2022 | 19:12

Ама вие, сега ли разбрахте че тези фирми, които са назначени за превозвачи са най-корумпираните и бруталните крадци на субсидии и компенсации от бюджета на Пловдив! А негодниците ИТ и ЗД, които унищожиха тролеите трябва бързо да бъдат разследвани и вкарани в затвора за умишлен фалит на най-екологичния транспорт и кражба на десетки милиони от парите на пловдивчани!Как да им търсят сметка когато си плащат и никой не им търси отговорност!

Отговори
20 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?