71

УМБАЛ "ПЪЛМЕД" и "Булфарма" със зелено решение на конфликта на Пещерско шосе

Болница „Пълмед“ и „Булфарма“ излязоха със специална позиция във връзка с планирания протест на живущи в района на бул. "Пещерско шосе" срещу строежа на паркинг пред болничното заведение. Протестът ще бъде подкрепен официално от кмета на район "Западен" Тони Стойчева. Позицията на лечебното заведение и на инвеститора от фирма "Булфарма" е следната:

За пореден път заявяваме официално, че теренът пред университетската болница е законово отдаден под наем на инвеститора "Булфарма" с предмет изграждане на обществен паркинг. За това притежаваме всички необходими законови права, разрешителни, становища и съгласувателни писма от официалните институции.

Паркингът е обществен и в него ще могат да паркират пациенти, медицински персонал, студенти, живущи в района, здравни служители от учреждения в близост, както и всеки един жител на града, който поиска. Както Синята зона в града се заплаща, така и този обществен паркинг се заплаща.

Прикривайки се зад обществените интереси, г-жа Стойчева внушава със своите изяви в медиите и социалните мрежи, че фирма „Булфарма“ и УМБАЛ „Пълмед“ изграждат „платен паркинг за частното лечебно заведение „Пълмед“", което категорично не отговаря на истината и противоречи на логиката, тъй като дори обществените паркинги на Община Пловдив са платени.

Неколкократно в своите видеа в социалната мрежа г-жа Стойчева изтъква думата „частното лечебно заведение“.  Конституцията на Република България не разграничава лечебните заведения като частни или държавни.

Уверяваме г-жа Стойчева и обществеността, че изграждането на паркинга само ще спомогне за решаването на въпроса с трудното паркиране в района.

Фирма "Булфарма" е един от най-големите дарители в България. През годината сме инициирали и провеждали редица социалноотговорни дарителски кампании в подкрепа на старчески домове, на хора пострадали при бедствия, на хора в неравностойно положение. По време на ковид пандемията фирмата бе един от най-големите дарители на апаратура и медицински консумативи в страната.

Във връзка с инициирания протест на живущи в района, заявяваме на участниците в него, че ще финансираме и ще им дарим 20 дръвчета по техен избор, които да бъдат засадени когато и където те пожелаят в града.

Като социалноотговорна компания, която инвестира дългосрочно в “зеления” сектор, каним протестиращите и г-жа Стойчева да се присъединят към акциите ни по почистване на природата. Последната акция беше миналия уикенд като почистихме голяма част от бреговете на язовир Батак.

Припомняме, че теренът е публична общинска собственост, но с решение на Общинския съвет от началото на 2023 година е отдаден под наем на фирма „Булфарма“ . 

Заради изграждането на паркинга се стигна до сблъсък между кметът на "Западен" Тони Стойчева и "Пълмед".  С личната й намеса временно бе спряно премахването на дървета и друга растителност на терена на бул. „Пещерско шосе“ пред лечебното заведение.  По думите ѝ теренът попада в разширението на булеварда. Живущи в района на бул. "Пещерско шосе" планират протест срещу строежа на паркинга.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?