Следвайте ни

Улиците в Пловдив са почистени от първия сняг ВИДЕО

viber icon

Пътищата в Пловдив  са изчистени и проходими след първия за годината сняг. Снегорините са обходили големите булеварди и по-голямата част от малките квартални улички. Само тротоарите не са обработени още, но екипи на Чистота ги ринат с лопати. Около автобусните спирки е разчистено. 

Над сто са машини  на общинското предприятие "Чистота" и фирмата подизпълнител "КМД"  бяха в готовност за първия сняг в областта. Общо 37 от тях са почиствали, опесъчавали и дежурили по републиканските шосета в региона тази нощ, съобщават от Областното пътно управление.

 

Общината  има достатъчно запаси от сол, понеже миналата зима в Пловдив не беше безснежна.  Освен това в  склада се пазят и резерви от калциев хлорид, с който също се обработват пътищата. 

Пловдивчани пък бързат да изчистят натрупалия по колите сняг, за да не закъснеят за работа. 

Няма закъсали коли по улиците.

Снимки от Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Смях майна

Смях майна

27.01.2021 | 10:01

Абе тия за да окрадат парите придвидени за зимното чистене на улици пак лъжат, че са работили. Какви 100 машини, какъв сняг, 2 см. сняг ли му викате и къде и какво е чистено? Температурата е 1 градус, през ноща дори беше 0 градуса и се топи снега сам.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?