2374

Улици като решето в центъра на Пловдив

Две години се бави поръчката за пътни ремонти в размер на 3 млн. лв.

Няма такава улица! Този ироничен коментар направи пред репортера на "Марица" симпатична дама, която живее на ул. "Димчо Дебелянов", на няколко метра от Централния площад. И допълни, че дори и по времето, когато е живял поетът, пътят сигурно е бил в по-добро състояние в сравнение с това как изглежда днес. 

Асфалтовата настилка почти изцяло е "изядена". До кръпките, слагани в годините, зеят ями с пръст и чакъл. Те са повече от дузина на улицата, която наглед е с дължина малко над 100 м. Колите вървят предпазливо, с 3-4 км в час, рискувайки дори и с толкова ниска скорост да се потрошат. 

Почти в същото клето състояние е и съседната ул. "Щросмайер", на която вчера някой бе наредил тухли, вероятно с цел по този начин да си запази места за паркиране.

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов не за първи път включва улиците наоколо в програмата, но няма финансиране от общинския бюджет, включително и за тази година. "На ул. "Димчо Дебелянов" трябва да се подменят водопровод и канализация. Надяваме се да ремонтираме цялото каре, след като отпуснат пари", каза Стаменов. 

Вече две години Община Пловдив безуспешно се опитва да избере изпълнител на обществена поръчка в размер на 3 млн. лв. за уличните ремонти в трите района - "Централен", "Южен" и "Западен". Резултатите от търга се обжалват за пореден път, а преди няколко месеца в администрацията обсъждаха варианта да прекратят поръчката и да предоставят на трите района планираната в бюджета сума - по 1 млн. лева на всеки, за да направят навреме ремонтите. Районните кметове имат договори с изпълнители и биха могли да оправят най-критичните улици, без да се бавят. 

Парите обаче все още не са дадени на районите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
4000

4000

29.06.2022 | 14:19

До преди няколко години уличката беше добре, но от както се появиха новите кооперации наоколо, и с тежките камиони, които влизат там нещата станаха като лунен пейзаж. Дори и да преасфалтират наново, след време като бутнат друга къща и почнат строеж картинката ще стане същата както и сега. Просто трябва да задължат строителите да преасфалтират улицата за тяхна сметка, а не да правят само козметични кръпки .

Отговори
2 0
Стоичков

Стоичков

29.06.2022 | 12:59

Стаменов,мандата свършва,а вие ни обяснявате защо няма да станат ремонтите.Тази улица е така повече от 10г. и оправданията и обещанията са едни и същи.Давате разрешения за нови строежи,но след включване към канализацията и ВиК никой не проверява възстановяването на настилката,а след време и кратерите които се отварят.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?