Следвайте ни

Уличен фестивал за щастие гостува в "Капана" СНИМКИ

viber icon

Габровският уличен фестивал за градски изкуства и щастие Шестфест гостува за първи път в Пловдив.  Събитията от двудневната програма започват довечера в творческия квартал Капана, където ще продължат и утре.

Началото е в един и същ час, но на две различни места. Петима пловдивчани ще се съберат в  клуб „Петното“ под мотото „Нощ на историите“, за да разкажат своите истории за града -  това са Катрин Сариева, арх. Антоанета Топалова, д-р Петко Георгиев, Теодор Караколев и Моника Роменска. По същото време, от 19 часа, на ул. „Йоаким Груев“ ще има представление на циркова формация, която ще направи импровизиран джем сешън с улични музиканти а артисти.  .

Основната фестивална програма ще е на откритата сцена „Ядрото “ в събота и  включва съвременен цирк, куклен театър, улична магия, парад на кокили, огнено и светлинно шоу, както и спектакъл с марионетки. Участниците са от София, Пловдив, Габрово и Варна. Организторите канят публиката да дойде с  карнавални костюми или маски с  посланието “Заедно на Карнавал”. Проектът е част от септемврийската програма на Пловдив Европейска столица на културата.

6Fest е създаден преди две години в Габрово, за да обогати карнавалната традиция на столицата на хумора и да подкрепи превръщането на най-старата градска зона тама в квартал на изкуствата. Създател на фестивала е Момчил Цонев – културен мениджър, журналист и писател, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?